Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Κατά Παπά - Λουκά «ερυθρόλευκη» νίκη

Τη νίκη πήρε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπάμπεργκ για την έβδομη αγωνιστική της Euroleague και σε συνδυασμό με την ήττα της Ρεάλ από την Μάλαγα, παρέμεινε μόνος στην κορυφή του Β’ Ομίλου της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 86-69 των Γερμανών χάρη σε ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο των Θοδωρή Παπαλουκά και Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Από κοντά και οι Κώστας Παπανικολάου και Βασίλης Σπανούλης. Πλέις και Χάινς οι κορυφαίοι των φιλοξενούμενων.


Αν και οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν μπήκαν καλά στην πρώτη περίοδο και άφησαν τους φιλοξενούμενους να ελπίζουν για κάτι καλύτερο, στις υπόλοιπες τρεις έδειξαν πιο σοβαροί και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, απολαμβάνοντας παράλληλα και την… μοναξιά της κορυφής στο όμιλο τους μετά το δώρο του Γιώργου Πρίντεζη και της παρέας του.

Το ματς

Χλιαρά μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός επιτρέποντας στην Μπάμπεργκ να πάρει «κεφάλι» στο σκορ. Οι Γερμανοί ήταν εύστοχοι παρά την καλή σχετικά άμυνα των «ερυθρολεύκων». Το σφάλμα των παικτών του «Ντούντα» που τους άφησε πίσω στο σκορ ήταν κυρίως οι κακές επιθετικές επιλογές. Το 12,5 % από τα 6,75 (1/8) δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στους Πειραιώτες. Ο Σπανούλης προσπάθησε να φέρει την μπάλα κοντά στο καλάθι, κέρδισε κάποια φάουλ και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι του στα ίσα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (18-18).

Την απαιτούμενη σοβαρότητα έδειξαν στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι όσον αφορά στον επιθετικό τομέα, σταματώντας τις επιπολαιότητες και τα μακρινά σουτ υπό κακές προϋποθέσεις. Με τον Μαυροκεφαλίδη να κάνει ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο και τον Παπαλουκά να συνεισφέρει τα μέγιστα όχι μόνο προηγήθηκαν αλλά «έχτισαν» και μια διαφορά που κυμαινόταν στο +10 και η οποία τους παρείχε ασφάλεια. Η φάση των τελευταίων δευτερολέπτων με πρωταγωνιστή των Παπανικολάου έκλεψε την παράσταση λίγο πριν την ανάπαυλα. Ο μικρός τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος έκλεψε την μπάλα και σούταρε από τα 7,5 μέτρα, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα 14 πόντων (48-34).

Τη διάθεση να τρέξουν το παιχνίδι είχαν οι παίκτες του «Σοφού». Οι ρυθμοί ανέβηκαν ωστόσο τα τελειώματα του Ολυμπιακού ήταν πότε «άτυχα» και πότε κακά. Παρόλα αυτά προηγήθηκε μέχρι και με 18 πόντους (66-48). Αρκετά ήταν επίσης και τα λάθη των «ερυθρολεύκων», τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε η Μπάμπεργκ για αυτό και δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από τα διατηρήσει τη διαφορά στα πλαίσια της δεύτερης περιόδου (66-51).

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το τέταρτο δεκάλεπτο. Οι Πειραιώτες χαλάρωσαν έχοντας προβάδισμα ασφαλείας και το παιχνίδι «άνοιξε». Κέφια είχε ο Παπανικολάου που ξεσήκωσε τους φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με το τελικό 86-69 και τις μηχανές στο… ρελαντί, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να πουν πως «πήραν το αίμα τους πίσω» για την απρόσμενη ήττα στο Μπάμπεργκ που τους έβαλε σε περιπέτειες.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 48-34, 66-51, 86-69

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς) Παπαλουκάς 10, Νεστέροβιτς 4, Σπανούλης 16 (1 τριπ., 3ασ.), Μπουρούσης 12 (12ριμπ.), Κέσελ 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 16 (8 ριμπ.), Νίλσεν 6, Παπανικολάου 12(3), Έρτσεγκ , Τεόντοσιτς 3 (1), Χαλπερίν, Γκόρντον 2

Μπάμπεργκ (Κρις Φλέμινγκ): Γκόλντσμπερι 6 (2), Τέρι 2, Σούπουτ 2, Τάντα, Κρόουελ, Νόιμαν, Λαντ, Πλέις 16 (2τριπ., 9 ριμπ.), Ρόμπερτς 13, Τζέικομπσεν 9 (2), Γκαβέλ 6, Χάινς 15 (10 ριμπ.)

Γήπεδο: ΣΕΦ

Διαιτητές: Γκουερίνο Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Σεργκέι Ζάστσουκ (Ουκρανία), Σάσα Μάριτσιτς (Σερβία)

Η βαθμολογία του Β' ομίλου:

Ολυμπιακός 5-2 12
Ρεάλ Μαδρίτης 4-3 11
Ουνικάχα Μάλαγα 4-3 11
Λοτομάτικα Ρόμα 4-3 11
Μπάμπεργκ 2-5 9
Σαρλερουά 2-5 9

Επόμενη αγωνιστική (8η)

Σαρλερουά-Μπάμπεργκ (8/12)
Ουνικάχα Μάλαγα-Ολυμπιακός (9/12)
Ρεάλ Μαδρίτης-Λοτομάτικα Ρόμα (9/12)


http://www.sport-fm.gr/article/350564

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου