Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

O Καραμανλής έκανε την μεγάλη απάτη τελικά;

Γράφει η Μ.Ε.

Για να δούμε!


Όπως διαβάσαμε εδώ: http://olympia.gr/2010/11/03/%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%c2%ab%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%88%ce%ad%ce%bc%ce%b1%c2%bb-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac/, από δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ», «εξεταστική επιτροπή προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Χάνς Άιχελ στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ ζητούν στελέχη Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων. Δύο βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού της Άγκελα Μέρκελ ζητούν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της βουλής που θα διερευνήσει το ρόλο και τις ευθύνες του Άιχελ στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.
«Θα πρέπει να αποκαλυφθεί ποιές συγκαλύψεις και παραλείψεις της κοκκινο-πράσινης κυβέρνησης οδήγησαν στο να πάρει η Ελλάδα το ευρώ
», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χριστιανοκοινωνιστής βουλευτής Χανς Μίχελμπαχ. Ο Φιλελεύθερος συνάδελφός του Φρανκ Σέφλερ χαρακτηρίζει «παράνομη» τη στάση που τήρησε τότε ο Άιχελ στην υπόθεση της ελληνικής ένταξης στην ΟΝΕ και εν όψει των νέων στοιχείων ζητά από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο να συστήσει εξεταστική επιτροπή.»
Τα ίδια και εδώ:
http://olympia.gr/2010/11/15/%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%cf%81%ce%b7%ce%be%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%ba%ce%b5%ce%bb-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7/ , με πηγές την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και την «ΙΣΟΤΙΜΙΑ»: «Η κα. Μέρκελ επιτέθηκε στον προκάτοχό της, σοσιαλδημοκράτη Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ και στον υπουργό Οικονομικών του Χάνς Άϊχελ, για την απόφασή τους να επιτρέψουν την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Το «SPD», που βρίσκεται σήμερα στην αντιπολίτευση, έδρασε επιπόλαια, είπε η κα.Μέρκελ. «Το 2000 ο Σρέντερ και ο Άϊχελ έσπευσαν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να ενταχθεί στο ευρώ και αγνόησαν όλα τα σήματα κινδύνου», είπε η κα. Μέρκελ. «Ήταν μια πολιτική απόφαση..οι πολιτικές αποφάσεις είναι σημαντικές αλλά εκείνοι που αγνοούν τα γεγονότα είναι ανεύθυνοι», πρόσθεσε» 

 Προσέξτε το όνομα του πρώην υπουργού Οικονομικών, που κατηγόρησε ευθέως η κ.Μέρκελ. Είναι αυτός που κατηγόρησε προ διημέρου τον Καραμανλή ότι έκανε τη μεγάλη απάτη του 2009. Όταν όμως η είδηση παρουσιάζεται χωρίς αναφορά των όσων προηγήθηκαν, αφήνει να εννοηθεί πως ένας γερμανός υπουργός, αντικειμενικός και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, επέρριψε τις ευθύνες για την κατάσταση αποκλειστικά στον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας. Κι έτσι η άποψη αυτή φέρεται ως ιδιαιτέρως βαρύνουσα, ικανή να πείσει το άσχετο και αδιάβαστο κοινό.
Ενώ η μοναδική αλήθεια είναι ότι ο Άϊχελ έσπευσε να κάνει αυτές τις γελοίες δηλώσεις, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, έναντι των βαρύτατων κατηγοριών της Μέρκελ.
Κοινώς, σου λέει ο άνθρωπος, όλοι στην Ελλάδα στον Καραμανλή τα ρίχνουν, εδώ τους έπεισε ο
Jeoffrey, ας το κάνω κι εγώ και ίσως πιάσει. Φυσικά στην Ελλάδα πιάνει, χάρη στην αντικειμενική και δημοκρατική δημοσιογραφία. Στη Γερμανία όμως; Θα το φάνε, λέτε;

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου