Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Πάμε για νόμπελ Οικονομίας ολοταχώς!

Τα έχουμε δει όλα με αυτή την κυβέρνηση. Πρώτα ο Παπανδρέου πήρε βραβείο από τους Γερμανούς γιατί λέει έσωσε την Ελλάδα. Μετά ο Ελληνας πρωθυπουργός βρέθηκε στη λίστα με τους 100 ηγέτες που είναι οι πιο… στοχαστικοί.
Το καινούργιο φρούτο έρχεται από τους  Financial Times οι οποίοι ανακήρυξαν τους 19 καλύτερους υπουργούς Οικονομικών, με βάση τις γνώμες οικονομολόγων.
Εκεί λοιπόν ο Γ. Παπακωνσταντίνου ψηφίστηκε ως ο …
8oς καλύτερος υπουργός της Ευρώπης με βάση τρία κριτήρια: την πολιτική ικανότητα, την οικονομική επίδοση και την αξιοπιστία στις αγορές. Οπως καταλαβαίνετε τα έχει και τα τρία.Η κριτική επιτροπή είπε τα καλύτερα. Ο κ. Μάρκο Ανουντσιάτα της ιταλικής τράπεζας UniCredit περιέγραψε τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών ως “αξιοσημείωτα αποτελεσματικό στη διερεύνηση επικίνδυνων ευρωπαϊκών πολιτικών, στη διασφάλιση της εγχώριας αποδοχής των πρωτοφανών μέτρων λιτότητας και στην αποκατάσταση σε κάποιο βαθμό της επενδυτικής εμπιστοσύνης – σχεδόν αδύνατο έργο“. Ο κ. Έρικ Νίλσεν της τράπεζας Goldman Sachs προσέθεσε για τον κ. Παπακωνσταντίνου: «Του αναγνωρίζω ότι επεξεργάσθηκε όλες τις σύνθετες λεπτομέρειες και σχεδίασε αυτό που ήταν ρεαλιστικά η καλύτερη δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες της χώρας του με μεταρρυθμίσεις». Ο ίδιος σημείωσε ότι, αν η ελληνική οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει το 2011, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα μπορούσε να είναι ο νικητής στην κατάταξη της επόμενης χρονιάς.
Μιλάμε ότι πάμε για νόμπελ Οικονομίας ολοταχώς. Άσχετα αν οι λανθασμένες πολιτικές της κυβέρνησης έχουν φέρει σε απόγνωση τον κόσμο και σε απόλυτη φτώχεια. Οι αγορές θέλουν… αξιοπιστία, δηλαδή υποτακτικούς να τους κάνουν τις δουλειές. Να βάζουν τις χώρες τους στο ΔΝΤ, να κάνει θυσίες ο κόσμος, να κερδίζουν οι διεθνείς οίκοι, να παίρνουν δάνεια κάθε λίγο και λιγάκι. Η συμμαχία των προθύμων ψήφισε λοιπόν τον κ. Παπακωνσταντίνου σ’ αυτή τη θέση. Μην τρελαθούμε εντελώς.
Για την ιστορία, η κατάταξη των 19 Υπουργών Οικονομικών έχει ως ακολούθως:

1. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία.
2. Γιάτσεκ Ροστόφσκι, Πολωνία.
3. Κριστίν Λαγκάρντ, Γαλλία.
4. Άντερς Μποργκ, Σουηδία.
5. Γιούρκι Κατάινεν, Φινλανδία.
6. Τζορτζ Όσμπορν, Βρετανία.
7. Ντιντιέ Ρέιντερς, Βέλγιο.
8. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ελλάδα.
9. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Λουξεμβούργο.
10. Ιβάν Μίκλος, Σλοβακία.
11. Γιαν Κες ντε Γιάνγκερ, Ολλανδία.
12. Μίροσλαβ Κάλουσεκ, Τσεχία.
13. Γιόζεφ Πρελ, Αυστρία.
14. Τζούλιο Τρεμόντι, Ιταλία.

http://www.antinews.gr/?p=74793

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου