Φυσικά δεν το είχαμε πει μόνο εμείς. Το έλεγε το σύνολο των διεθνών οικονομολόγων και των διεθνών ΜΜΕ. Από τη στιγμή που η Ελλάδα δέχτηκε κερδοσκοπικές επιθέσεις, έπρεπε...αρχικά να απειλήσει και στη συνέχεια, αν δεν ανακόπτονταν οι επιθέσεις, να απαντήσει αμέσως με πτώχευση.
Κάποτε, πριν δεκαετίες, στη χώρα αυτή, φτάσαμε σε επίπεδο να κατασκευάζουμε (έστω δια της συναρμολογήσεως) αυτοκίνητα. ALFA ROMEO, DATSUN, CITROEN κ.λ.π. Και αφού τότε, κατασκευάζαμε αυτοκίνητα, σήμερα έπρεπε να κατασκευάζουμε διαστημόπλοια. Όμως το κρατικοδίαιτο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο που επικράτησε στη χώρα μετά το 1981, μας οδήγησε στο κλείσιμο κάθε επιχείρησης, στο πνίξιμο κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας για ανάπτυξη. Αυτό το κατεστημένο εγκαθίδρυσε ένα καθεστώς (Σύστημα ΠΑΣΟΚ), το οποίο διαμόρφωσε μια νέα κοινωνική πραγματικότητα. Μια κρατικοδίαιτη άρχουσα τάξη που δεν άφηνε και δεν αφήνει κανένα κονδύλι από φόρους, εξωτερικά δάνεια, πακέτα ΕΕ, να πέσει στα λαϊκά χέρια, αλλά το νέμεται η ίδια. Και ένα κοινωνικό σώμα κυριαρχούμενο από την άσβεστη επιθυμία διορισμού στο Δημόσιο και εύκολο εμπόρευμα στα χέρια των επαγγελματιών πολιτικών.
Αυτό λοιπόν το ίδιο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, αποτελούμενο από κάποιες πολιτικές οικογένειες και μερικά κρατικοδίαιτα οικονομικά παράσιτα, μαζί με τα καθεστωτικά τους ΜΜΕ κυβερνά σήμερα τη χώρα και είναι αυτό το ίδιο που υπέγραψε το μνημόνιο και έβαλε τη χώρα σε μακροχρόνια σκλαβιά, προκειμένου να μην καταρρεύσει, αλλά να συνεχίσει το ίδιο απαράλλαχτο να απομυζά τη ζωή μας.
Ναι. Χίλιες φορές καλύτερα να πτωχεύσουμε ακόμα και τώρα.
Η πρώτη συνέπεια της πτώχευσης θα είναι η κατάρρευση αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικοοικονομικού καθεστώτος που έχει σαπίσει ολόκληρη την κοινωνία και το άνοιγμα των πολιτικών και οικονομικών δραστηριοτήτων σε νέες κοινωνικές δυνάμεις.
Εξάλλου, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις του μνημονίου, μόνο ένας δρόμος υπάρχει. Οικονομική ανάπτυξη. Όμως κατ’ αρχήν την ανάπτυξη δεν την θέλει το ίδιο το καθεστώς, γιατί θα χάσει τον οικονομικό έλεγχο της κατάστασης. Έπειτα, πρέπει να γίνει τέτοια ανάπτυξη που να καταφέρουμε να φτιάχνουμε προϊόντα ποιοτικά καλύτερα από τους Γερμανούς και φθηνότερα από τους Κινέζους, αλλιώς ανταγωνισμός πάπαλα.
Τι είπατε; Δεν μπορούμε;
Τότε αμέσως πτώχευση και αυτοδημιουργία από την αρχή, μηδενίζοντας το κοντέρ, διαφορετικά ξεπούλημα της χώρας και της ζωής μας για πάντα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου