Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Προβοκάτσια τα περί δηλώσεων Καραμανλή για αναγκαιότητα του Μνημονίου

Δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία εμφανίζουν τον Κώστα Καραμανλή να έχει χαρακτηρίσει το Μνημόνιο “αναγκαίο κακό” για τη χώρα, διέψευσαν σήμερα συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι επίμαχες δηλώσεις φέρεται να έγιναν κατά τη διάρκεια συζήτησης εφ’ όλης της ύλης που είχε με το προεδρείο της Εθνικης Συνομοσπονδίας Επορίου που τον επισκέφτηκε στο γραφείο του (http://armageddon-news.blogspot.com/2010/11/blog-post_8910.html)
Οι συνεργάτες του καραμανλή, αφού επισημαίνουν πως «δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση από την επίσημη θέση της ΝΔ σε θέματα οικονομίας» υπογραμμίζουν πως «κάθε άλλη ερμηνεία είναι αυθαίρετη και αποσπασματική».

Σύμφωνα με τους ίδιους , η φράση «αναγκαίο κακό» «δεν ειπώθηκε ποτέ από το στόμα του πρώην πρωθυπουργού», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.
Φαίνεται λοιπόν ότι κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν εντελώς προβοκατόρικα δύο ημέρες πριν από τις εκλογές τη συνομιλία του κ. Καραμανλή με την ΕΣΕΕ. Οπως, μάλιστα, μας λένε κάποιοι που γνωρίζουν το παρασκήνιο της συνάντησης, δεν ειπώθηκε ποτέ η φράση “αναγκαίο κακό” το μνημόνιο, άλλωστε το διέψευσε ο πρώην πρωθυπουργός μέσω συνεργατών του. Μέσα σε μια ευρύτερη κουβέντα ο κ. Καραμανλής είπε τα αυτονόητα, αν και θα έπρεπε να τα πει νωρίτερα. Οτι δηλαδή η κατάσταση της οικονομίας είναι άθλια και η λήψη μέτρων υποχρεωτική. Αλλο αυτό, κι άλλο οι προβοκατόρικοι τίτλοι εφημερίδων όπως το Βήμα που στην ουσία θέλησε να παίξει το παιχνίδι της
κυβέρνησης ενόψει εκλογών.
Ποια είναι η λογική; Να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ δύο μέρες πριν τις εκλογές. Να ενταθεί η
εσωστρέφεια, αν το είπε ή όχι κι αν διαφοροποιείται από τη γραμμή του κόμματος. Εν ολίγοις το στόχο του τον πέτυχε, έστω κι αν δεν υπάρχουν αλήθειες παρά μόνο αποσπασματική εκτίμηση μιας κουβέντας.
Η θολούρα είναι πάντα το καλύτερο όπλο των φοβισμένων. Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να θολώσει τα νερά, να πει ότι όλοι ίδιοι είμαστε, όλοι το Μνημόνιο θέλουμε κι άλλη λύση δεν υπήρχε ώστε ο ψηφοφόρος να παγιδευτεί. Ποια αντιμνημονιακή ψήφος σου λέει, αν όλοι τα ίδια λένε. Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο κόσμος ξεχνά ότι πάει στις κάλπες για να διαμαρτυρηθεί και ασχολείται με το τι είπε ο Καραμανλής στον Κορκίδη και πώς ο τελευταίος ερμήνευσε τις κουβέντες του και τις πέρασε στους δημοσιογράφους. Αλλά δεν είναι καθόλου “αθώα” η δυνατή τοποθέτηση του θέματος στις εφημερίδες του Συγκροτήματος, ακολουθούμενες φυσικά κι από όσους έχουν συμφέρον να φαίνεται
διαιρεμένη η Νέα Δημοκρατία.
http://www.antinews.gr/?p=70051

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου