Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ούτε σηκωτός δεν εγκαταλείπει την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου!

του Γιώργου Δελαστίκ

Kαμιά απολύτως πρόθεση να εγκαταλείψει την εξουσία δεν έχει ο Γιώργος Παπανδρέου. Η απειλή του για προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών , αν το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί στις αυτοδιοικητικές , δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια μπλόφα που αποσκοπεί να εκβιάσει εκείνο το τμήμα ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που απομυζά οφέλη από την εξουσία.
Είναι από τώρα βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα διακηρύξει ότι ” Το ΠΑΣΟΚ νίκησε” οποιοδήποτε κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα! Η φύση των περιφερειακών εκλογών τον βοηθά σε αυτό.
Βάσει των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε θεωρητικά και τις 13 περιφέρειες της χώρας. Στην αρχή έβαλε στόχο να πάρει τουλάχιστον τις 11. Έπειτα τις έριξε στις 9, κατόπιν στις 7, ενώ τώρα είναι “ικανοποιημένο” αν πάρει μόνο 6, έχοντας χάσει και την Αττική!

Όλη η Ελλάδα θα ξέρει βέβαια ότι σε μια τέτοια περίπτωση το ΠΑΣΟΚ έχει συντριβεί, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου θα αντιλέγει ότι στο α γύρο οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ πήραν συνολικά περισσότερους ψήφους από τους υποψήφιους της ΝΔ, άρα το ΠΑΣΟΚ νίκησε! Ακόμα κι αν χάσει εφτά-οκτώ περιφέρειες στο β’ γύρο, ο πρωθυπουργός θα ισχυρίζεται ότι αυτό οφείλεται σε “ανίερη συμμαχία” Αριστεράς-Δεξιάς, άρα δεν μετράει!
Ούτε σηκωτός δεν εγκαταλείπει την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου.
Με τίποτε δεν προτίθεται να κάνει βουλευτικές εκλογές-εκτός κι αν ο λαός αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογική πανωλεθρία τέτοιων διαστάσεων, που είναι αδύνατον να φαντασθούμε σήμερα, οπότε η κυβέρνηση θα είναι αδύνατον πια να σταθεί. Οψόμεθα… 
Επίκαιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου