Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ο Τρισέ κρύβει τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ

Πέρασε στα ψιλά σχεδόν της επικαιρότητας αλλά η χθεσινή δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισε ότι δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει τις εκθέσεις των στελεχών της για το σκάνδαλο των δισεκατομμυρίων ευρώ με τις εκδόσεις ελληνικών swaps το 2001, αποτελεί τουλάχιστον ωμή παρέμβαση στους συνταγματικούς θεσμούς της χώρας μας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Τρισέ επικαλέσθηκε τον κίνδυνο να προκληθεί αναστάτωση στις αγορές και γι' αυτό απέρριψε του αίτημα δημοσιοποίησης των εισηγήσεων.
Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Η επίδραση του κυβερνητικού ελλείμματος και χρέους από τα εξωχρηματιστηριακά swaps: η ελληνική υπόθεση». Το δεύτερο έγγραφο εξετάζει την Titlos Plc., μια τιτλοποίηση που επέτρεψε στην Εθνική Τράπεζα να ανταλλάξει swaps με ελληνικό χρέος αντί χρηματοδότησης από την ΕΚΤ.

O Τρισέ ανέφερε στην επιστολή του προς το πρακτορείο ότι τα έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη αποφάσεων, προσθέτοντας ότι είναι πλέον χρονικά ξεπερασμένα και θα μπορούσαν να παραπλανήσουν τους επενδυτές. Φυσικά αυτά ο Τρισέ δεν τα κάνει χωρίς αντάλλαγμα.
Αυτός είναι που κυβερνάει την Ελλάδα, αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ενεχυριάσει ελληνικά ομόλογα περίπου 100 δις ευρώ ( το 1/3 του Χρέους της χώρας δηλαδή) τα οποία θα του σκάσουν στα χέρια σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας. Και αυτό ακριβώς επιδιώκει. Να ελέγξει εκείνος , να έχει εκείνος τον πρώτο λόγο, στην ελεγχόμενη χρεοκοπία που έρχεται.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου