Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ο κ. Πάγκαλος προετοιμάζει το έδαφος για κυβερνήσεις συνεργασίας

Παρακολούθησα χθές βράδυ, όσο άντεξα, την εκπομπή του κ. Πρετεντέρη. Δεν ήταν μια από τις καλύτερες του και  μάλλον θα θελήσει να την  ξεχάσει σύντομα.
Μερικές  παρατηρήσεις:
1. Προφανώς και είναι δικαίωμα του κ. Πρετεντέρη να καλεί, όποιους θέλει στην εκπομπή του, να συζητάνε, επίσης, ο,τι επιθυμούν.  Εχουμε ακόμα, με υποτυπώδη ελευθερία στη χώρα αυτή.
2. Θεωρώ, όμως, ότι είναι τουλάχιστον πολιτικά άκομψο, να μιλάνε για τη Ν.Δ. χωρίς αντίλογο από  τον εκπρόσωπο του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης, που μέχρι πριν ένα χρόνο ήταν στην εξουσία. Εκτός και αν …εκλήθη η κυρία Μπακογιάννη να μιλήσει για τη Ν.Δ. Οπότε ο νούς μας πάει σε άλλα…
3. Είναι, επίσης,  απορίας άξιον πώς αυτή η εκπομπή παρουσιάστηκε, λίγες ώρες αφ’ ότου το Εποπτικό Οργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, έβγαλε εκείνη την ανακοίνωσε που ενημέρωνε τα μέλη της (λες και δεν το ξέρουν)   ότι «πρωταρχικό καθήκον είναι η αντικειμενική ενημέρωση, ο πλουραλισμός στην παρουσίαση θέσεων και απόψεων και ο σεβασμός στην είδηση, ώστε να μην εμφανίζεται ο δημοσιογράφος ως φερέφωνο, προκαλώντας την αγανάκτηση του κοινωνικού συνόλου».
Αυτά, όμως, αφορούν στον κ. Πρετεντέρη και το κανάλι των εκδοτών. Άλλο είναι αυτό που  με ανησύχησε περισσότερο.
Στον κ. Πάγκαλο, μπορεί κανένας να καταλογίσει πολλά, όχι όμως έλλειψη ευφυϊας.
Οι περισσότεροι θα θυμούνται ότι με τις ύβρεις του ….κατάφερε να εκλέξει Δήμαρχο Αθηναίων τον κ. Αβραμόπουλο.
Εκείνη την περίφημη δήλωση του για τη Γερμανία, που τον υποχρέωσε σε μια ταπεινωτική συγνώμη.
Τα …κατορθώματά  του το βράδυ των Ιμιων (κατά μια ειρωνική σύμπτωση πάλι στο MEGA βρισκότανε) είναι γνωστά.
Στη συνείδηση της κοινής γνώμης, έμεινε επίσης και  ως «ο μεγάλος τραγουδιστής» στο φιάσκο με την παράδοση Οτσαλάν.
Τώρα, όμως, τα πράγματα είναι σοβαρότερα. Ο κ. Αντιπρόεδρος έχει αναλάβει έναν  διακεκριμένο ρόλο. Είναι σε διατεταγμένη αποστολή.  Προλειαίνει το έδαφος για την επέλαση της Κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου. Πότε  υβρίζοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους,  πότε λέγοντας πρωτοφανή πράγματα για να προκαλέσει σόκ στην κοινή γνώμη, πότε αποκαλύπτοντας  τις μύχιες σκέψεις της κυβέρνησης για να μετρήσει αντιδράσεις. Σερβίρει το …δηλητήριο για να το συνηθίσουμε.
Χθές βράδυ, ο κ. Πάγκαλος, σε μια αποστροφή του λόγου του (είμαι βέβαιος ότι δεν του ξέφυγε) μας είπε ότι η  μεγαλύτερη τομή αυτής της κυβέρνησης είναι ο Καλλικράτης!
Και συνέχισε λέγοντας  ότι με την εκλογή αιρετού Περιφερειάρχη θα δοθεί η δυνατότητα σε τοπικές και περιφερειακές δυνάμεις να  εκφραστούν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η επόμενη μεγάλη μεταρρύθμιση  θα είναι ο εκλογικός νόμος.  (Όταν  το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει εκλογικό νόμο, το κάνει για να παρεμποδίσει την άνοδο της Ν.Δ. στην εξουσία!)
Τι θέλει, λοιπόν,  να μας πεί  ο …ποιητής;
Ποιος εμπόδιζε μέχρι σήμερα τις δυνάμεις αυτές να εκφραστούν μέσα από τα μεγάλα ή τα μικρά κόμματα ;
Ετσι, απλώς να του υπενθυμίσω ότι στο παρελθόν είχαμε κάποιες προσπάθειες (που επίσης διευκολύνθηκαν από τον εκλογικό νόμο του αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου)   πολιτικών δυνάμεων να εκφραστούν σε τοπικό επίπεδο.
Εχουν όλα αυτά καμιά σχέση (λέμε τώρα) με το γεγονός ότι στη Θράκη κατέρχεται ανεξάρτητος μειονοτικός συνδυασμός; Μήπως αποτελεί πρόκριμα και για τις εθνικές εκλογές;
Μήπως  υποννοεί, το επίσης γνωστό ,  «Ουράνιο Τόξο» που δραστηριοποιείται στη Μακεδονία;
Μήπως  έχουν γίνει τίποτα παρασκηνιακές συμφωνίες που αγνοούμε;
Σε τέτοιου είδους «περιφερειακές δυνάμεις»  αναφερόταν ο κ. Πάγκαλος;
Θέλω να πιστεύω πως όχι. Όμως, επειδή είμαστε καχύποπτοι, το επισημαίνουμε για να διευκρινιστεί.
Αφού, λοιπόν, ξεκαθαρίσαμε αυτό, η εκτίμησή μου  είναι ότι ο κ. Πάγκαλος απλώς προετοιμάζει το έδαφος για κυβερνήσεις συνεργασίας.
Δεν είναι αφελής για να μη γνωρίζει ότι το κόμμα του, με τη….,βοήθεια του Μνημονίου βαδίζει κατά κρημνόν.
Θα αναζητήσει συμμαχίες για να παραμείνει στην εξουσία, η έστω για να συνεχίσει να διαχειρίζεται μέρος της. Μάλλον έτσι δικαιολογείται η παρουσία της κας. Μπακογιάννη  στη συζήτηση.
Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν αποχωρίστηκε την εξουσία αμαχητί..
Εδωσε και έκανε  τα πάντα για να την κρατήσει.
Το 1989 έφτιαξε ένα εκλογικό νόμο που καθιστούσε την αυτοδυναμία σχεδόν ακατόρθωτη.
Το 2004  επιχείρησε να εκβιάσει το εκλογικό σώμα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Εχασε και τις δυο φορές.
Είναι προφανές ότι και τώρα,  κάτι  απεργάζεται.
Ας  έχουν γνώση οι φύλακες.
Κώστας Ροδινός(antinews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου