Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

10 διάσημες Ροκ συναυλίες που βάφτηκαν με αίμα (Εικόνες)

Οι παρεκτροπές είναι συχνό φαινόμενο, εως και σήμα κατατεθέν των μεγαλυτερων ροκ συναυλιών. Πανζουρλισμός στην αρένα, ακραίες ενδείξεις θαυμασμού, «πόλεμος» με κουτάκια μπίρας και crowdsurfing είναι μόλις μερικά απο τα συνηθισμένα έκτροπα. Τι συμβαίνει όμως όταν ακόμα και τα «έκτροπα» ξεπερνούν τα φυσιολογικά τους όρια;


Δείτε λοιπόν παρακάτω τα 10 χειρότερα ατυχήματα που έβαψαν με αίμα την ιστορία της παγκόσμιας ροκ σκηνής:

10.The Who - Cincinnati's Riverfront Coliseum 1979
Tο κοινό της συναυλίας έπιασε προ απροόπτου τους διοργανωτές όταν σχεδόν 18.500 άτομα κυριολεκτικά εισέβαλλαν στο συναυλιακό χώρο ο οποίος δεν ήταν σχεδιασμένος για τέτοια χωρητικότητα με αποτέλεσμα να πατηθούν μέχρι θανάτου τουλάχιστον 11 άτομα.



9. AC/DC - Brisbane 2010
Ένα ατύχημα σε συναυλία μπορεί να είναι απαίσιο, χωρίς απαραίτητα να πεθάνει κάποιος. Απόδειξη η συναυλία των AC/DC στο Brisbane. Δεν πήγε τίποτα στραβά με την μπάντα, τη χωρητικότητα, ή τους σεκιούριτι. Χρειάστηκε μόνο ένα χαζό ανθρώπινο λάθος για να στείλει έναν άνθρωπο απο το αναπηρικό καροτσάκι κατευθείαν στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Ο νεαρός απολάμβανε την συναυλία καθισμένος στο ηλεκτρικό του καροτσάκι, όταν καταλάθως πίεσε απότομα το μοχλό κίνησης με αποτέλεσμα το καροτσάκι να εκτοξευθεί στο φράγμα ασφαλείας μπροστά απο τη σκηνή και ίδιος να βρεθεί με μία σιδερένια ράβδο καρφωμένη στο μάτι του!




8. Pearl Jam - Roskilde music festival 2000
Είναι γενικός κανόνας: περισσότεροι άνθρωποι, μεγαλύτερος κίνδυνος. Έτσι, όταν οι Pearl Jam έπαιξαν στο Roskilde φεστιβαλ το 2000 και πάνω από 50.000 άτομα ήρθαν να τους δουν το κακό δε θα αργούσε να συμβεί. Οι άνθρωποι στο πίσω μέρος του χώρου άρχισαν να παραπονιούνται ότι δεν μπορούσαν να ακούσουν, έτσι άρχισαν να σπρώχνουν προς τα εμπρός, με αποτέλεσμα η πίεση να γίνει ντόμινο συνθλίβοντας τους μπροστινούς. Το μακελειό στο Roskilde ήταν ιστορικό, με έντεκα άνθρωπους οι οποίοι πέθαναν από ασφυξία.



7.Michael Jackson - Μόναχο, Dangerous tour 1992
Ο βασιλιάς της ποπ συχνά ενέπνεε ακραίες συμπεριφορές στους θαυμαστές του. Το αποκορύφωμα αυτών, έλαβε χώρα στο Μόναχο στα πλίσια του Dangerous tour, όταν οι χιλιάδες θαυμαστές του θέλησαν (όλοι !) να πλησιάσουν τη σκηνή και να αγγίξουν τον Τζακσον. Μέχρι το τέλος της συναυλίας τουλάχιστον 500 άτομα μεταφέρθηκαν το νοσοκομείο, ενω μόνο απο θαύμα δεν υπήρξαν νεκροί.


6.Love Parade Festival, Γερμανία 2010
To φεστιβάλ αυτό αποτελεί ένα απο τα διασημότερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Ευρώπης, αλλά το 2010, μετατράπηκε σε λίμνη αίματος. Ο χώρος είχε υπολογιστεί για περίπου 250.000 άτομα, αλλά η προσέλευση ανερχόταν σε περισσότερους απο ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Όταν όλοι αυτοί άρχισαν να σπρώχνουν προσπαθώντας να μπουν τη στενή σήραγγα που οδηγούσε στο συναυλιακό χώρο, άρχισε ο εφιάλτης. Παρόλο που οι σεκιούριτι προσπάθησαν να τους προστατεύσουν, ένα τεράστιο παλιρροϊκό κύμα ravers έπεσε κυριολεκτικά πάνω στους τοίχους της εισόδου. Κάποιοι προσπάθησαν απεγνωσμένα να σκαρφαλώσουν στους τοίχους για να γλυτώσουν, αλλά το μόνο που κατάφερνα ήταν να πέσουν και να υποστούν σοβαρές διασείσεις.. Όταν καθάρισε ο καπνός, 21 άνθρωποι είχαν πεθάνει και εκατοντάδες άλλοι είχαν τραυματιστεί σοβαρά.


5.Rolling Stones - Altamont Speedway Free Festival Kαλιφόρνια 1969
Η απάντηση της βόρειας Καλιφόρνια στο Γουντστοκ, δε πήγε και τόσο καλά. Παρόλο που η διοργάνωση ήταν άριστη και η προσέλευση και συμπριφορά του κοινού ελεγχόμενη, το μοιραίο λάθος ήταν όταν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης προσέλαβαν τους Hell's Angels ως σεκιούριτι. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - δύο πατήθηκαν από ένα αυτοκίνητο, ένας πνίγηκε σε κανάλι άρδευσης, και ο τέταρτος πυροβολήθηκε (!) απο τους Ηell's Angels, όταν οι Stones έπαιζαν το «Gimme Shelter».


4.Great White - West Warwick, Rhode Island 2003
Μία από τις πιο αξιοσημείωτες πρόσφατες τραγωδίες στη μουσική σκηνή, προκλήθηκε απο μία πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο στο Warwick του Rhode Island. Οι Great White, μέταλ μπάντα της δεκαετίας του '80  κατάφερε να κλείσει το μέρος για περισότερα άτομα απ' όσα χωρούσε, αλλά όλα πήγαιναν σχετικά καλά, μέχρι που ο μάνατζερ του συγκροτήματος αποφάσισε να ανάψει πυροτεχνήματα στον ήδη στιμωγμένο χώρο. Οι σπίθες έβαλαν φωτιά στο μονωτικό υλικό των τοίχων του κλαμπ μετατρέποντάς το σε μία φλεγόμενη παγίδα θανάτου η οποία στοίχισε τη ζωή σε 100 άτομα.


3.Μayhem - Bergen 2007
Πηγαίνοντας σε συναυλία του γνωστού Νορβηγικού μπλακ μέταλ συγκροτήματος, είναι δεδομένο ότι παίρνετε την προσωπική σας ασφάλεια στα δικά σας χέρια. Η ομάδα έχει μια φήμη οτι διαμελίζει πτώματα ζώων πάνω στη σκηνή και πετάει τα απομεινάρια τους στο κοινό. Σε μια συναυλία στο Bergen, έφεραν ένα πρόβατο για αυτό το «τελετουργικό» κατηγορίας και αφού το διαμέλισαν και όταν ήρθε η ώρα να πετάξουν το κρανίο στο πλήθος που παραληρούσε, το τεράστιο κερασφόρο κρανίο χτύπησε κυριολεκτικά κατακέφαλα τον Per Kristian Hagen, αφήνοντας του ένα βαθούλωμα σε μέγεθος γροθιάς στο κρανίο.


2.Burn - Ταιλάνδη, Μπανγκόγκ Santika 2008-2009
Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι μία από τις πιο επικίνδυνες νύχτες του έτους, καθώς οι άνθρωποι οι οποίοι συνήθως δεν βγαίνουν απο το σπίτι, αποφασίζουν να βγουν μαζικά αυτή τη μοιραία νύχτα. Ο συνδυασμός της πολυκοσμίας και της  αυξημένης χρήσης αλκοόλ αποδεικνύεται συχνά θανατηφόρα. Σε συναυλία των Burn στο νυχτερινό κέντρο Santika, οι υπεύθυνοι της ασφάλειας είχαν μία φαεινή ιδέα. Συγκόλλησαν τις πόρτες προκειμένου να αποτρέψουν τους φαν να φεύγουν χωρίς να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Αν λάβουμε υπόψιν ότι τα έγγραφα ελέγχου για πυρασφάλεια του κλάμπ ήταν πλαστά, και οτι υπήρχε μόνο ένας μικρός πυροσβεστήρας,είναι εύκολο να καταλάβουμε τι συνέβη όταν τα πυροτεχνήματα βγήκαν εκτός ελέγχου. Η πύρινη παγίδα στην οποία μετατράπηκε το κλάμπ στοίχισε τη ζωή σε 100 άτομα.


1.David Cassidy - White City 1974
Τελικά δε χρειάζεται να παίζεις μέταλ για να έχει θύματα η συναυλία σου. Μία απο τις άσχημες στιγμές στην ιστορία της μουσικής ήταν η συναυλία του David Cassidy το 1974.Ο Cassidy είχε δηλώσει οτι αυτο το tour του θα ήταν το τελευταίο, γεγονός που προκάλεσε πανζουρλισμό στο κοινό του με αποτέλεσμα σχεδόν μετά απο κάθε συναυλία του tour να γίνονται μαζικές εισαγωγές τραυματιών στο νοσοκομείο. Το αποκορύφωμα ήρθε στο στάδιο WHite City του Λονδίνου με τον τραυματισμό 650 θαυμαστών και το θάνατο ενος 14χρονου παιδιού ονόματι Bernadette Whelan το οποίο ποδοπατήθηκε, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και υπέκυψε στα τραύματά του 2 μέρες μετά

 


(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου