Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αλιεύματα από τον Τύπο


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του
 «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 10-11 με τίτλο :
«Δριμύ κατηγορώ Σαμαρά σε Παπανδρέου από τη Μαγνησία»

Ν έα σφοδρή, προσωπική επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε χθες το Αντώνης Σαμαράς. Από τη Μαγνησία – πρώτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία- ο πρόεδρος της Ν. Δ. καυτηρίασε την πολιτική του μνημονίου λέγοντας ότι έχει προκαλέσει λαϊκή κατακραυγή και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει υπογράψει τα νέα μέτρα από τον Μάιο που θα εφαρμοστούν την επομένη των εκλογών,. «Οι διαβεβαιώσεις του κ. Παπανδρέου ότι – τάχα- δεν θα ληφθούν νέα μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, έχουν ακριβώς την ίδια αξία με την προεκλογική του δήλωση ότι «λεφτά υπάρχουν». Ως εδώ, μας είπε προχθές για τα σκληρά μέτρα ο κ. Παπανδρέου. Το «ως εδώ» να το πείτε στην κυβέρνησή σας κ. Παπανδρέου, του απαντάμε εμείς, από τον Βόλο», τόνισε ο κ. Σαμαράς. Ο Πρόεδρος της Ν. Δ., αναφέρθηκε στο φιάσκο του Αστακού λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου υποσχόταν «εξωτικές επενδύσεις» από το Κατάρ ενώ τα ώρα… πανηγυρίζει για την επένδυση των Κινέζων της Cosco, που την ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ την πολέμησε με κα΄θε μέσο». «Ο λαός έχει μεταστραφεί εναντίον της κυβέρνησης. Νιώθει γελασμένος, θιγμένος και οργισμένος», συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας: «Το ΠΑΣΟΚ ξέρει ότι έχει χρεοκοπήσει η πολιτική του. Ξέρει ότι έχει χάσει τη στήριξη του λαού. Γι αυτό κάνει τρία πράγματα. Εξαπάτηση, Απόκρυψη, Εκφοβισμό». Προειδοποίησε ότι μετά τις εκλογές αναμένεται «άνοδος στις τιμές θέρμανσης ή νέα άνοδος στο ΦΠΑ,  νέα άνοδος στα τιμολόγια της ΔΕΗ, άνοδος και στις αντικειμενικές αξίες και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν κι άλλα» και κάλεσε τους πολίτες να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική στην κάλπη του Νοεμβρίου…Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κάλεσε τους πολίτες της Θεσσαλίας να στηρίξουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό  και στο Δήμο βόλου τη Ζέττα Μακρή (το άρθρο συνεχίζεται)


 Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ»  της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :
«!»
Π

 οιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πείσει η κυβέρνηση τον επίτροπο Όλι Ρεν να μην ξαναμιλήσει για νέα μέτρα; Να τον καλέσουν σε μια προεκλογική συγκέντρωση αγριεμένων ΠΑΣόκων στην περιφέρεια Αττικής…

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 5:

Π

 ροβλέψεις. Τομεάρχης θεμάτων Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης ο βουλευτής Κυκλάδων Ιωάννης Βρούτσης, προεξοφλεί: Μετά τις δημοτικές εκλογές έρχονται δύσκολα μέτρα γενικά για την Οικονομία και σε βάρος ειδικών ομάδων. Όπως οι μισθοσυντήρητοι και οι μικροσυνταξιούχοι. Δεν τελείωσαν τα μέτρα σε βάρος τους. Και ας διαβεβαιώνουν το αντίθετο κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.


 Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» σελ. 18 με τίτλο :
«Έδεσαν τον λαό χειροπόδαρα»

Σ

 φοδρή επίθεση κατά του Μνημονίου εξαπέλυσε από τον Βόλο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαράς μιλώντας σε κομματικά στελέχη κατά την περιοδεία του στη Θεσσαλία. …Ο πρόεδρος της Ν. Δ.  επισημαίνοντας  ότι η Πορτογαλία και η Ιρλανδία δανείστηκαν ακριβά, σημείωσε ότι «μνημόνιο δεν υπέγραψαν. Τον λαό τους χειροπόδαρα δεν τον έδεσαν. Υποχρεώσεις που δεν μπορούν να εκπληρώσουν δεν ανέλαβαν». Συνεχίζοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «μόνο στην Ελλάδα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε  να μετατρέψει ένα πρόβλημα ελλείμματος, κοινό στην Ευρώπη, σε κρίση δανεισμού, μοναδική στην Ευρώπη. Όλες οι χώρες της Ευρώπης έσπευσαν να πάρουν διορθωτικά μέτρα όταν είδαν να τους ξεφεύγει το έλλειμμα. Μόνο στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  ματαίωσε, μόλις ανέλαβε, τα διορθωτικά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης. «Κι ύστερα, αρνήθηκε, για μήνες, να πάρει τέτοια μέτρα. Κι ας τους προτρέπαμε εμείς συνεχώς από τον περασμένο Δεκέμβριο…. (Το άρθρο συνεχίζεται)

Από την 3η σελίδα του
«ΕΘΝΟΥΣ»  :
Η

 εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου με ανοιχτά τα χέρια… και σημειώνει στη λεζάντα: «Θαύμα, θαύμα! Βρέθηκαν λεφτά για τους χαμηλοσυνταξιούχους!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου