Γράφει η Μοιραία Ελένη
Θυμάστε ένα άρθρο του Μανώλη Γαλάνη το περασμένο φθινόπωρο μετά τις εκλογές όταν ανάλαβε ειδ. γρ. εκπαίδευσης ελληνοπαίδων η Θ. Δραγώνα; έγραφε:
«ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ πολιτική» ήταν η Επανάσταση των Ελλήνων το 1821 ενώ η Ελληνική εθνική ταυτότητα είναι στηριγμένη σε μύθους και «ενισχύεται αποφασιστικά από την αποσιώπηση σημαντικών ιστορικών πληροφοριών» αναφορικά με το μεγαλείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!
Αυτές οι εθνικά επικίνδυνες απόψεις δεν ανήκουν σε κάποιον Τούρκο ιστορικό-δεκανίκι των ανθελληνικών επιδιώξεων της Άγκυρας, αλλά εκφράζουν απόλυτα την ειδική γραμματέα Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων, κυρία Θάλεια Δραγώνα, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της στο υπουργείο Παιδείας την περασμένη εβδομάδα!
Ενδεικτικό του εκπαιδευτικού και ιστορικού πλαισίου στο οποίο κινείται η κυρία Δραγώνα είναι το βιβλίο που επιμελήθηκε σε συνεργασία με τον Τούρκο καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Μπογάζιτσι της Κωνσταντινούπολης, Φαρούκ Μπιρτέκ, με τίτλο «Ελλάδα και Τουρκία – Πολίτης και Εθνος-Κράτος». Το βιβλίο αυτό, το οποίο εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2006, είναι αποτέλεσμα διεπιστημονικού διαλόγου μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων κοινωνικών επιστημόνων, στον οποίο πρωτοστατεί η ίδια ήδη από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Βάσει της “επιστημονικής προσέγγισης” της κυρίας Δραγώνα στην ενότητα «Πώς οι Έλληνες και οι Τούρκοι μαθητές αντιλαμβάνονται την ιστορία, το έθνος και τη δημοκρατία», απαιτούνται άμεσες αλλαγές στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας, της Γλώσσας και της Γεωγραφίας, αφού παρουσιάζουν το ελληνικό έθνος να έλκει την καταγωγή του στην αρχαιότητα, κάτι που για την ίδια δεν ισχύει!
Επίσης σε μια ομιλία του Γ. Στάμου με θέμα τα …διαπολιτισμικά σχολεία ο ομιλητής είχε αναφερθεί στην διεθνιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση (οι …ΜΚΟ είναι πλέον το «βαθύ κράτος») με τίτλο CDRSEE (λέγεται: Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ελληνιστί), με έδρα την Ολλανδία, που ιδρύθηκε το 1998 (πριν 12 χρόνια). Αυτή η ΜΚΟ απεφάσισε, πώς θα διδάσκουμε πλέον εμείς την Ιστορία. Προσέλαβε λοιπόν εν έτει 2000, στο Πρόγραμμα «(Southeast European) Joint History Project» (JHP), «επίλεκτους» ανθρώπους, από Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, απ’ όλες τις Βαλκανικές χώρες, Έλληνες της Κύπρου, και τρεις Ελληνίδες εξ Ελλάδος, που παραδόξως δεν είναι Ιστορικοί. Διδάσκουν σε Παιδαγωγικά Τμήματα Ελληνικών Πανεπιστημίων, σε υποψηφίους Νηπιαγωγούς και Δασκάλους, εκπαιδεύοντάς τους χρόνια τώρα στον Γενιτσαρισμό.
Ξέρετε …ποιες Καθηγήτριες προσέλαβαν; Την Χριστίνα Κουλούρη, την Άννα Φραγκουδάκη και την Θάλεια Δραγώνα. Το γνωστό «Τρίγωνο της Προδοσίας»! Ο Στόχος ήταν: «to revise ethnocentric school histories» (να αναθεωρήσουν τα εθνοκεντρικά σχολικά βιβλία της Ιστορίας), για να πετύχουν «stereotype free history» (μια Ιστορία χωρίς Στερεότυπα).
Και προφανώς και μια γεωγραφία χωρίς στερεότυπα…
Πηγή: Olympia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου