Πριν από κάποιες μέρες, σε ένα πόστ του Αντινιούζ, που μιλούσε για τις μπηχτές του Κιθ Ρίτσαρντς για τον Μικ Τζάγγερ, μέσα από τα σχόλια που ακολούθησαν ξαναβγήκε στην επιφάνεια, από κάποιες κυρίες συν-σχολιάστριες, ένα μείζον θέμα που με είχε απασχολήσει πολύ στο παρελθόν. Το θέμα έχει να κάνει με την μόνιμη επωδό των γυναικών πως αυτό που τις ενδιαφέρει στον άνδρα είναι τα αισθήματα, η καλή καρδιά, κλπ. και πάντως όχι τα λεφτά ή η διασημότητα! Τι μας λέτε καλέ;
Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, εξηγήστε μου πως γίνεται και ο «αρβυλομούρης» Λεπά έχει τόση μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες, την ίδια ώρα που ο φίλος μου ο Μήτσος, που είναι και τεκνό, δεν μπορεί να σταυρώσει ούτε θηλυκή γάτα; Μήπως επειδή είναι ένας απλός υπαλληλάκος των 700Ε; Πείτε μου αν θέλετε, πως γίνεται και εκείνος ο μεγαλοδικηγόρος κέρδισε το προσωνύμιο του μοντελοπνίχτη; Λόγω της καλής του καρδιάς;
Ας μη ξεγελιόμαστε. Ο άνθρωπος ήταν και είναι βιολογικό ον. Και η βιολογία (μαζί με την εξέλιξη) εξηγούν πάρα πολλά, ακόμη και σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα. Καλώς ή κακώς, η φύση προβλέπει έτσι ώστε οι γυναίκες να ελκύονται από το δυνατότερο αρσενικό, προκειμένου να μεγαλώσουν με ασφάλεια τα παιδιά που θα προκύψουν από τη σχέση. Επίσης, η εξέλιξη, που θέλει τους ισχυρότερους να επιβιώνουν, «αναγκάζει» το θηλυκό να ζευγαρώνει με το ισχυρότερο αρσενικό, έτσι ώστε να περάσουν τα γονίδια του στον απόγονο, και με τον καιρό να ισχυροποιηθεί το είδος. Το βλέπουμε άλλωστε και στα ζώα, που λειτουργούν σε αγέλες. Ο ισχυρότερος λύκος, σκύλος, λιοντάρι, κλπ. τρώει και ζευγαρώνει, και οι ασθενέστεροι απέχουν, ή περιμένουν στη σειρά. Έτσι ορίζει η φύση. Τι να κάνουμε;
Παρά την επέλαση του πολιτισμού, αυτός είναι τεχνητός, και κατά βάθος η φύση είναι αυτή που ορίζει τα πάντα. Να μη ξεχνάμε πως ο άνθρωπος υπάρχει ως είδος περίπου 1 εκατομμύριο χρόνια, ενώ ο πολιτισμός μας είναι υπόθεση 7-10.000 χιλιάδων ετών. Έτσι λοιπόν, αν έρθουμε στην εποχή μας, ο ισχυρότερος δεν είναι αυτός με τα πολλά τα μούσκουλα, ή το μεγαλύτερο σπαθί. Ισχυρότερος σήμερα θεωρείται αυτός που έχει τα περισσότερα χρήματα. Απλά και ωραία. Και για αυτό βλέπουμε 70ρηδες ραμολιμέντα να περιστοιχίζονται από «μανεκέν». Για αυτό οι σεϊχηδες με τα πετροδόλαρα, που εμφανισιακά είναι σαν το σκύλο που χάσαμε, διαθέτουν στάβλο μανουλιών και χαρέμια ολόκληρα από μοντέλες, ενώ τα τεκνά σωματοφύλακες τους δεν μπορούν σταυρώσουν γκόμενα. Και άλλα χίλια παρόμοια παραδείγματα.
Ο ζεν πρεμιέ (και σκεπτόμενος) Ρίτσαρντ Γκιρ το είχε θέσει κάποτε πολύ καλά. Μόλις είχε πρωτογίνει διάσημος με τη ταινία American Gigolo, και σε συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone, ρωτήθηκε πως αισθάνεται που είναι το νέο παγκόσμιο σύμβολο του σεξ; Και τι απάντησε; «Έχω πλέον δεκάδες ερωτικές προτάσεις κάθε μέρα, όμως δεν τις παίρνω στα σοβαρά, ούτε αλλάζω τα πιστεύω μου, διότι ακόμη θυμάμαι πως πέρσι τέτοιο καιρό δεν μπορούσα να σταυρώσω γκόμενα… Άλλαξα εμφανισιακά από πέρσι; Μάλλον όχι. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει».
Τι συμβαίνει; Η δημοσιότητα. Αυτή που κάνει έναν άγνωστο κάγκουρα, να εμφανίζεται στο Big Brother ή στο Pop Idol, η σε κάποια άλλη τέτοιου είδους κρεατομηχανή, και ενώ δεν τον γνώριζε ούτε η μάνα του, να αποκτά μέχρι και φαν κλάμπ κοριτσιών σαν τα κρύα τα νερά, που σφάζονται για ένα του νεύμα. Δημοσιότητα και χρήματα. Αυτά είναι τα σύγχρονα ελιξήρια που ελκύουν το σύγχρονο θηλυκό, και όποια δεν το παραδέχεται, εθελοτυφλεί. Στη πραγματική ζωή ο πλούσιος Ανέστης Βλάχος ή ο οποιοσδήποτε ζάπλουτος φιρφιρίκος θα κερδίσει το κορίτσι, και όχι ο φτωχός πλην τίμιος Ξανθόπουλος. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι όσο υπάρχουμε στο πλανήτη.
Και μιας και το θυμήθηκα. Πριν από πολλά χρόνια, προ εποχής ιντερνέτ, στην Αμερική κυκλοφορούσε το καθαρά γυναικείο περιοδικό Cosmopolitan, με τεράστιο αριθμό γυναικών αναγνωστριών. Το μηνιαίο αυτό περιοδικό είχε και μια στήλη τότε, Bachelor of the Month, στην οποία δημοσίευε τη φωτογραφία κάποιου άσημου μαζί με τα βασικά του χαρακτηριστικά. Κάθε μήνα το περιοδικό δέχονταν 40-50.000 αιτήσεις και φωτογραφίες Αμερικανών (και μη) για να μπει η δική τους φωτογραφία στη στήλη; Γιατί; Διότι όπως διάβασα κάποτε, αν έμπαινε η φωτογραφία σου σε περιοδικό με τιράζ 10 εκατομμύρια αντίτυπα το μήνα, και ο Κουασιμόδος με IQ σκίουρου να ήσουν, αυτομάτως γινόσουν γνωστός σε μια ευρύτατη γκάμα και δεχόσουν μέσο όρο 10-40.000 προτάσεις για γάμο ή απλά για έρωτα. Λαχείο κανονικό.
Έτσι είναι. Η δημοσιότητα, η αναγνωρισιμότητα, η Λαμποργκίνι, τα λεφτά… αυτά είναι που ελκύουν το θηλυκό. Διατί να το κρύψομεν άλλωστε; Εξάλλου, πόσοι μα πόσοι λεβέντες, δυο μέτρα παλικάρια, λιώνουν στις λαϊκές και στα μπετά και είναι μόνοι τους τα βράδια; Την ίδια ώρα που ο τελευταίος κουνιστός, ή ο μισή μερίδα γόνος εφοπλιστού, τρελαίνεται στο κεχρί; Για όλα φταίει το μπακαγιόκο. Μη τρελαθούμε κιόλας.
Strange Attractor(antinews.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου