Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Αυτή είναι η πιο ακριβή πόλη για να ζει κανείς

Στην κορυφή της λίστας με τις 131 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο το 2014, φιγουράρει η Σιγκαπούρη, σύμφωνα με την Economist Intelligence Unit (EIU). Η Σιγκαπούρη παίρνει έτσι τη θέση από το Τόκιο που είχε την πρωτιά το 2013.  


Τη Σιγκαπούρη ανέδειξε ο Παγκόσμιος Δείκτης Κόστους Διαβίωσης του EIU που είναι συνισταμένη που αποτελείται από 400 τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες.  

Σύμφωνα με το BBC το κόστος στην πόλη αυτή είναι δυσβάστακτο για να ζει κάποιος εκεί λόγω του ισχυρού νομίσματος , του υψηλού κόστους συντήρησης των ι.χ. και των υψηλών λογαριασμών κοινής ωφελείας. Τα τελευταία χρόνια επίσης έχουν εκτιναχθεί και οι τιμές των κατοικιών ως αποτέλεσμα της εισροής πλούτου και αλλοδαπών.  

Επίσης, τα έξοδα μεταφοράς στην πόλη είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο από τη Νέα Υόρκη και είναι το πιο ακριβό μέρος για να αγοράσει κανείς ρούχα σε παγκόσμιο επίπεδο , καθώς τα καταστήματα εισάγουν  πολυτελείς ευρωπαϊκές μάρκες.    

Ακόμη, οι αγοραστές οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν για τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που υπερδιπλασιάζουν την αξία αγοράς του οχήματος . Όπως θα πρέπει και να υποβάλουν προσφορά για τον περιορισμένο αριθμό αδειών που έχουν δημοπρατηθεί από την κυβέρνηση , ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της ρύπανσης και της κυκλοφοριακής συμφόρησης .  

Αντιθέτως, το ποσοστό ανεργίας στην πόλη είναι μόλις 1,8%.  

Στην πρώτη δεκάδα φέτος κυριαρχούν πόλεις της Ασίας και της Αυστραλασίας καθώς και ορισμένες της Ευρώπης, όπως το Παρίσι, το Όσλο και η Ζυρίχη.

(lifo)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου