Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Washington Post: Το Δημόσιο δεν είναι πλέον τόσο μεγάλο στην Ελλάδα

Για τον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα γράφει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post η οποία επισημαίνει ότι ο ελληνικός δημόσιος τομέας δεν είναι πλέον τόσο μεγάλος και τονίζει πως η κυβέρνηση «είναι κοντά στο να πιάσει τους στόχους για την μείωση του Δημοσίου που έχουν τεθεί από την Τρόικα».


«Ο αριθμός των εργαζομένων στο κρατικό μισθολόγιο έχει περικοπεί από τους 913.000 στα τέλη του 2009 σε 681.393 στις 30 Νοεμβρίου με ετήσιες δαπάνες σε μισθούς να έχουν μειωθεί πάνω από το 1/3, αναφέρει η κυβέρνηση» τονίζει η Washington Post με πληροφορίες από το Associated Press.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα επισημαίνει πως ο κάποτε τεράστιος δημόσιος τομέας ο οποίος κάλυπτε περίπου το 20% όλων των θέσεων εργασίας στη χώρα πριν την κρίση και οι μεγάλες δαπάνες θεωρούνται οι κύριοι λόγοι για την οικονομική κρίση της χώρας και τα διεθνή πακέτα διάσωσης.

Παράλληλα, η Washington Post αναφέρεται και στις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος χαρακτήρισε «έγκλημα» τις περικοπές και τις απολύσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πληρώσουν τα δάνεια χωρίς καθυστέρηση ενώ παράλληλα συντελείτε εγκλήματα κατά του λαού».

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου