Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Γεωργιάδης: Υπάρχει και plan B που δεν θα αρέσει στους γιατρούς...

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις έως και τις 3 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο του υπουργείου Υγείας


Νέο αυστηρό μήνυμα προς τους απεργούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ έστειλε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να αφήσει «κανέναν να νομίζει πως μπορεί να εκβιάζει το κράτος».

Ο υπουργός Υγείας, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε πως το υπουργείο διαθέτει plan B που «δεν θα αρέσει» στους γιατρούς.

«Δεν είμαι διατεθειμένος να κρατήσω στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζομαι [...] γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο», προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σημείωσε ωστόσο πως είναι έτοιμος για διάλογο και πρόθυμος να έχει «ανοιχτό» το γραφείο του για τη συζήτηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις έως και τις 3 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία για την τροπολογία που αποσκοπεί στη μείωση των τιμών των φαρμάκων στην αγορά, ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως με τα ναι που ήθελε να πει σε τέσσερα από τα άρθρα ήθελε απλώς να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να φανεί ότι δεν είναι αρνητικός σε όλα».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης μίλησε στον Σκάι.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου