Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

5 αλήθειες για τη Σάντρα Μπούλοκ

Σε συνέντευξή της στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας η Σάντρα Μπούλοκ, που δίνει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της στο Gravity, επιβεβαίωσε την αμεσότητα και την άνεσή της, όσο κι αν παραπονιέται χιουμοριστικά πως οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον πρέπει να έχει μόνιμη μακιγιέζ και κομμώτρια στα ταξίδια της.
 
Μικρή έκανε χορό και αυτό τη βοήθησε να «ερμηνεύσει» τον ρόλο της στο Gravity. Κατάφερε να μιλάει κανονικά και να περιφέρεται σαν σε αργή κίνηση. Για να μου δείξει τι σημαίνει αυτό στην απλή γλώσσα του σώματος, έκανε κύκλο με το ένα χέρι στο στήθος της και χτυπηματάκια στο κεφάλι με το άλλο. Το ίδιο που κάναμε όταν ήμασταν παιδιά για πλάκα, ρωτώντας μεταξύ μας: αυτό μπορείς να το κάνεις;

Εκτός από τη ρυθμική της προπόνηση, είχε μαζί της ένα εκλεκτικό μείγμα από μουσικές για όλες τις περιστάσεις. Το compilation συντάχτηκε από τον σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν. Το χρησιμοποίησε για να συλλάβει τα διαφορετικά συναισθήματα, καθώς, μέσα στη σχεδόν αεροστεγή κάψουλα των γυρισμάτων, δεν είχε ερέθισμα και σημείο αναφοράς. Ήταν τόσο περήφανη για τη μουσική της συλλογή, που μου έδωσε τη δυνατότητα να πάρω ό,τι θέλω από το ηχητικό πάκο που κουβάλησε μαζί της.  

Δεν πρόλαβε να συνειδητοποιήσει αν έπρεπε να επιλέξει τον ένα ή τον άλλο ρόλο για να κρατηθεί στο υψηλό επίπεδο του Όσκαρ που είχε αποσπάσει ή να ανταποκριθεί σε τυχόν αυξημένες απαιτήσεις. Κι αυτό διότι ήρθε στη ζωή της, όπως λέει, το πραγματικό Όσκαρ, ο γιος που υιοθέτησε. Οι προτεραιότητες άλλαξαν άρδην. Τον έφερε μαζί της στη Βενετία. Τη συνοδεύει παντού. Τις καλές ταινίες, όπως αυτή, τις θεωρεί καλή τύχη.  

Τη ρώτησα πώς πέρασε όταν είχε έρθει στη Μύκονο πριν από μερικά χρόνια και σχεδόν δεν το θυμόταν. Όταν της ήρθε στο μυαλό, χαμογέλασε πονηρά και μου είπε «υπέροχα». Οι παπαράτσι δεν την ενόχλησαν καθόλου. Μάλλον δεν τη γνώρισαν ή δεν την πρόλαβαν. Τώρα που το σκέφτομαι, εμένα μου το είπε μια φίλη μου πως την είδε τυχαία να τρώει με παρέα σε ένα ταβερνάκι στην πόλη.

Με τον Τζορτζ Κλούνι αισθάνεται σαν να είναι δίδυμα που χωρίστηκαν στη γέννα. Συμφωνούν  όσον αφορά τις ευεργετικές ωφέλειες του κυνισμού. Γνωρίζονται παραπάνω από 20 χρόνια και είναι ο άνθρωπός της όταν χρειάζεται μια καλή συμβουλή.

(lifo)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου