Σε δημοσίευμα της με τίτλο «Ελλάδα: Σκοτάδι στην αυγή», η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, «έχει μετακινήσει την κυβέρνηση από την πολιτική της αδράνειας. Ξεκίνησε την πρώτη της έρευνα στα χρονικά για το εάν η ΕΛ.ΑΣ έχει θύλακες μελών ή υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής» και αναφέρεται στις πρόσφατες έρευνες σε αστυνομικά τμήματα αλλά και το «ξήλωμα» υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, ενώ αναφέρεται και στην πιθανότητα να αποδειχθεί η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία του 34χρονου, παραθέτοντας τις επιπτώσεις που θα υποστεί το ακροδεξιό κόμμα, όπως το «μαχαίρι» στην επιχορήγηση που λαμβάνει. Ωστόσο μια τέτοια κίνηση έχει μεγάλο ρίσκο σύμφωνα με τον Guardian, καθώς υπάρχει μια απειλή «να οδηγήσει το πιο ακραίο και βίαιο ακροδεξιό κόμμα της Ευρώπης σε υπόγεια λειτουργία».
Στη συνέχεια, το άρθρο αναφέρεται και στην δημοφιλία της Χρυσής Αυγής η οποία παρουσιάζει πτώση αλλά και στις κινητοποιήσεις που γίνονται εναντίον της, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμα και έτσι έχει το 8% των ψηφοφόρων. Και κανείς δεν πιστεύουν πως η τωρινή κατάσταση θα ''καθαρίσει'' το αστυνομικό Σώμα. Τα δίκτυα πάνε πολύ βαθιά».
Παράλληλα, ο Guardian επισημαίνει πως «δεν υπάρχει τέλος στην οικονομική μιζέρια της Ελλάδας. Μετά από τέσσερα χρόνια λιτότητας, το χρέος της Ελλάδας αγγίζει το 175% του ΑΕΠ. Ο,τι όνομα και να προσπαθήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος να δώσει, το βάρος του χρέους δεν είναι βιώσιμο. Η κυβερνητική τακτική είναι να προσπαθήσει να εμφυσήσει ελπίδα στους Ελληνες. Τι ελπίδα;», αναρωτιέται ο Guardian, «ότι όλα θα είναι διαφορετικά μετά τις γερμανικές εκλογές; Το κακό συνεχίζει να γίνεται χειρότερο. Και με τον κάθε χρόνο που περνά, η οικονομία απειλείται με κατάρρευση».
Κλείνοντας, ο Guardian τονίζει πως «η Χρυσή Αυγή δεν απειλεί μόνο την δύναμη της ελληνικής Πολιτείας. Εάν συνεχίσει να αυξάνεται θα απειλήσει και το δημοκρατικό σώμα. Οι Ελληνες δεν μπορούν να περιμένουν για την επόμενη κρίση. Οταν ''σπάσει'' η αδιαφορία των πιστωτών χωρών της Βόρειας Ευρώπης στις κοινωνικές και ανθρώπινες συνέπειες των πράξεών τους θα είναι πολύ αργά. Η επόμενη κρίση μπορεί να είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση».
(iefimerida)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου