Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Αντιπαράθεση Στουρνάρα-Τσίπρα στη Βουλή για την ΕΡΤ

«Θα μείνετε στην ιστορία για το μαύρο στην τηλεόραση, είστε υπόλογοι απέναντι στον λαό, απέναντι στη Δημοκρατία» τόνισε το πρωί της Παρασκευή στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό, την οποία απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.


Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν απαραίτητο προκειμένου να προχωρήσει η αναδιοργάνωση. «Δεν κλείνει η ΕΡΤ, ανασυγκροτείται, για να αναγεννηθεί» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είπε ότι «πολύ σύντομα» θα λειτουργήσει ο νέος φορέας. «Το πιο αξιόλογο προσωπικό της ΕΡΤ θα στελεχώσει τον νέο φορέα» προσέθεσε ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος παραδέχθηκε ότι η απόφαση να κλείσει έστω και για λίγο η δημόσια ραδιοτηλεόραση «δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν».

«Είναι όμως ένα αναγκαίο και θαρραλέο βήμα» είπε ο Γ. Στουρνάρας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι το σχέδιο νόμου για τον νέο φορέα είναι αυτό που είχε επεξεργαστεί η ομάδα του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, επί υπουργίας Ηλία Μόσιαλου.

Ο κ. Τσίπρας εξάπελυσε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, θέτοντας ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα, ενώ αναφέρθηκε προσωπικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου για τον τρόπο που προσελήφθη στην ΕΡΤ και τις καταγγελίες ότι ο ίδιος φρόντισε να προσληφθούν 18 άτομα στην ΕΤ3.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επίσης ότι το υπουργείο Οικονομικών ότι καταρτίζει «λίστες» για τις προσλήψεις στον νέο φορέα.

«Θελήσατε να ρίξετε ένα πυροτέχνημα μετά τις απανωτές σφαλιάρες για τη ΔΕΠΑ, τη ΔΕΣΦΑ, την έκθεση του ΔΝΤ, την έκθεση της Morgan Stanley».

Απαντώντας, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που λαμβάνει η ΕΡΤ προέρχονται από το λογαριασμό της ΔΕΗ και όχι από τις διαφημίσεις.

(tanea)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου