Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα


ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ

ALPHA 21.00
Κωμωδία, 2010 (Έγχρ.), 87'

THE CON ARTIST. Καναδική ταινία της Ρίζα Μπράμον Γκαρσία, με τους Ροσίφ Σάδερλαντ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ρεμπέκα Ρόμιν.

Αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, ένας νεαρός κακοποιός με καλλιτεχνικές ανησυχίες υποχρεώνεται από το πρώην αφεντικό του να επιστρέψει στην παρανομία για να ξεπληρώσει το χρέος του.

Πατέρας και υιός Σάδερλαντ σε μια ανάλαφρη γκανγκστερική κωμωδία που την ξεχνάς αμέσως.



ΚΥΚΛΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

STAR 22.00
Περιπέτεια, 2003 (Έγχρ.), 100'

CRADLE 2, THE GRAVE. Αμερικανική ταινία του Αντρέι Μπαρτκόβιακ, με τους Τζετ Λι, DMX, Μαρκ Ντακάσκος.

Αστυνομία και υπόκοσμος συνεργάζονται όταν η κόρη ενός διαβόητου διαρρήκτη απάγεται από άλλον εγκληματία.

Αν θέλετε τη δράση καταιγιστική και ανεγκέφαλη, ο Μαρκ Ντακάσκος έχει μια απόλυτα διασκεδαστική τελική αναμέτρηση με τον Τζετ Λι, δικαιώνοντας τους φαν του δεύτερου που τον επέλεξαν με ιντερνετική ψηφοφορία για το ρόλο!


ΟΥΡΑΝΟΣ

ΕΤ1 22.00
Πολεμική, 1962 (Α/Μ), 86'

Ελληνική ταινία του Τάκη Κανελλόπουλου, με τους Φαίδωνα Γεωργίτση, Τάκη Εμμανουήλ, Ελένη Ζαφειρίου.

Ο πόλεμος της Αλβανίας μέσα από την προσωπική περίπτωση διαφόρων ανώνυμων φαντάρων, που ποτέ δεν επέστρεψαν.

Ο υπερβολικά λυρικός τόνος της ταινίας φαίνεται σήμερα λίγο αφελής και ξεπερασμένος, εκείνη όμως την εποχή ο «Ουρανός» ήταν από τις πρώτες προσπάθειες που έγιναν για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου καλλιτεχνικού ελληνικού σινεμά και είχε μεγάλη επίδραση στους νεότερους σκηνοθέτες. Διακρίθηκε σε πολλά ξένα Φεστιβάλ και έγινε ευνοϊκά δεκτή από την ξένη κριτική, κυρίως γιατί ήταν μια ταινία με ξεκάθαρο αντιπολεμικό μήνυμα.


ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ

ΝΕΤ 00.30
Περιπέτεια, 2011 (Έγχρ.), 131'

SHAOLIN. Κινεζική ταινία του Μπένι Τσαν, με τους Άντι Λάου, Νίκολας Τσε, Τζάκι Τσαν.

Ο απόλυτος σταρ του ασιατικού κινηματογράφου Άντι Λάου υποδύεται έναν πολέμαρχο στην Κίνα της δεκαετίας του 1920, που αφού προδίδεται από τον προστατευόμενό του, καταφεύγει στο ναό των Σαολίν, εκπαιδεύεται στο κουνγκ φου και υπερασπίζεται τους μοναχούς όταν τους επιτίθεται ο προδότης του.

Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα από εντυπωσιακά στημένες μάχες, καθώς και μια απολαυστική εμφάνιση του Τζάκι Τσαν, αλλά με κατάχρηση του slow motion. Λογικό να ποντάρει ο ασιατικός κινηματογράφος στη θεαματικότητα των πολεμικών τεχνών, αλλά κάποτε θα πρέπει αυτή η επίδειξη να εξυπηρετεί κάτι περισσότερο (ας πούμε, μια λιγότερο σχηματική ιστορία) από την οπτική χόρταση.


MOGAMBO

STAR 02.15
Δραματική, 1953 (Έγχρ.), 116'

Αμερικανική ταινία του Τζον Φορντ, με τους Κλαρκ Γκέιμπλ, Άβα Γκάρντνερ, Γκρέις Κέλι.

Στη διάρκεια ενός σαφάρι στη ζούγκλα, ένας κυνηγός ερωτεύεται τη σύζυγο ενός ανθρωπολόγου, ο οποίος τραυματίζεται από ένα γορίλα.

Ερωτικές συγκρούσεις και ιψενικά τρίγωνα (έστω κι αν ποτέ δεν ολοκληρώνεται η πράξη της μοιχείας), με φόντο το άγριο αφρικανικό τοπίο. Ριμέικ του σκηνοθετημένου από τον Βίκτορ Φλέμινγκ «Red Dust» (1932).

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου