Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα


ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

ΕΤ3 20.00
Κομεντί, 1960 (Α/Μ), 85'

Ελληνική ταινία του Ντίμη Δαδήρα, με τους Γκιζέλα Ντάλι, Ρίκα Διαλυνά, Λυκούργο Καλλέργη.

Στην πρώτη της εμφάνιση, η Γκιζέλα Ντάλι επιβιβάζεται ως λαθρεπιβάτισσα στο πλοίο του πατέρα της με προορισμό τη Βενετία όπου ζει η μητέρα της, με σκοπό να τη γνωρίσει. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ερωτεύεται κάποιον από το πλήρωμα και κάνει διάφορες καλές πράξεις.

Χαζεύοντας τη Βενετία, ας παίξουμε το παιχνίδι «Το “Ραντεβού στη Βενετία” έκανε την “Αλίκη στο Ναυτικό” ή η “Αλίκη στο Ναυτικό” το “Ραντεβού στη Βενετία”»;



ΙΧΝΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ

STAR 22.00
Περιπέτεια, 2009 (Έγχρ.), 101'

WHITEOUT. Αμερικανο-καναδο-γαλλική ταινία του Ντομινίκ Σένα, με τους Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Τομ Σκέριτ, Γκάμπριελ Μαχτ.

Ο σκηνοθέτης των ταινιών «Κωδικός: Swordfish» και «Σε 60 Δευτερόλεπτα» πρώτα γδύνει και μετά ρίχνει την πράκτορα Κέιτ Μπέκινσεϊλ στο κατόπι ενός δολοφόνου με φόντο το παγωμένο τοπίο της Ανταρκτικής.

Πέρα από την απειλή της επικείμενης εξάμηνης δύσης του ήλιου, που δίνει στο ξετρύπωμα του δολοφόνου το χαρακτήρα κατεπείγοντος, οι υπόλοιπες ανατροπές (και η αστεία απόκρυψη στοιχείων ώστε να δυσκολευτείς κάπως να μαντέψεις την εξέλιξη) προέρχονται από το εγχειρίδιο με τα χολιγουντιανά κλισέ της αστυνομικής ταινίας μυστηρίου και εκτίθενται ανεπανόρθωτα στο εκτυφλωτικό λευκό της αφιλόξενης αυτής περιοχής. Ενδεχομένως το κόμικ των Γκρεγκ Ράκα και Στιβ Λίμπερ, στο οποίο βασίστηκε η ταινία, να είναι πιο ενδιαφέρον…


2012: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 

ΝΕΤ 01.00
Επιστημονικής φαντασίας, 2011 (Έγχρ.), 91'

2012: ICE AGE. Αμερικανική τηλεταινία του Τράβις Φορτ, με τους Πάτρικ Λαμπιορτό, Τζούλι ΜακΚάλοχ, Κέιτι Γουίλσον.

Ένα τεράστιο κομμάτι πάγου αποκολλάται από την Ισλανδία εξαιτίας ηφαιστειακών εκρήξεων, βάζει σημάδι την Αμερική και διασχίζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα τον ωκεανό για να την ξεπαγιάσει. Εκεί τον υποδέχονται οι γνωστοί φιλότιμοι επιστήμονες και στρατιωτικοί, αλλά και μια οικογένεια που έχει χωριστεί και προσπαθεί να επανασυνδεθεί για να παγώσουν όλοι μαζί αγκαλιά.

Από το σενάριο ως την αφίσα, μια πιστή αντιγραφή του «Μετά την Επόμενη Μέρα» που βγάζει μάτι. Τα επιστημονικά παράλογα, οι ερμηνείες κι αυτό το παλικαρίσιο κλισέ του οικογενειάρχη-επιστήμονα που τρέχει να τα προλάβει όλα, δίνουν τη χαριστική βολή σε μια ταινία καταστροφής που ακούσια ή εκούσια καταντάει μια παρωδία του είδους.


ΣΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ

MEGA 01.15
Μουσική, 2004 (Έγχρ.), 95'

YOU GOT SERVED. Αμερικανική ταινία του Κρις Στόουκς, με τους Ομάριον Γκράντμπερι, Μάρκες Χιούστον, Τζένιφερ Φρίμαν.

Επενδύοντας στην επιτυχία του «8 Mile», αυτή η νεανική ταινία κινείται στο χώρο του street dancing όπου διάφορες ομάδες ανταγωνίζονται μεταξύ τους

Ένα μεγάλης διάρκειας βίντεο κλιπ, που θα εντυπωσιάσει μόνο όσους ενδιαφέρονται για το χορό. Πέρα από τα χορευτικά νούμερα πάντως, όλα τα υπόλοιπα είναι εντελώς εκτός ρυθμού.


ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ 

STAR 02.00
Θρίλερ, 2007 (Έγχρ.), 106'

DEATH SENTENCE. Αμερικανική ταινία του Τζέιμς Γουάν, με τους Κέβιν Μπέικον, Γκάρετ Χέντλαντ, Κέλι Πρέστον.

Ένας οικογενειάρχης γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας του γιου του. Μαθαίνοντας ότι ο δράστης θα μείνει στη φυλακή το πολύ τρία χρόνια, αποφασίζει ν’ αποδώσει ο ίδιος δικαιοσύνη.

Γκροτέσκα ιστορία αστικού τρόμου και εκδίκησης αλά Τσαρλς Μπρόνσον, από τον συγγραφέα του «Εκτελεστή της Νύχτας» και τον σκηνοθέτη του «Saw».

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου