Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Μιχελάκης: Να μην κλείσει το σχολείο της Κορυτσάς


Ζητεί από τον Αρβανιτόπουλο να κάνει το παν για να μείνει ανοιχτό το ελληνικό σχολείο

Μπορεί να ανέλαβε πρόσφατα την προεδρία του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, όμως ο Γιάννης Μιχελάκης αποδεικνύει ότι παραμένει μάχιμος βουλευτής με πολύ καίριες μάλιστα κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις όπως η χθεσινή με την οποία ζητεί από τον Αρβανιτόπουλο να κάνει το παν για να μείνει ανοιχτό το ελληνικό σχολείο στην Κορυτσά.


Με ερώτηση του προς τον υπουργό Παιδείας ο Μιχελάκης αναφέρει ότι το συγκεκριμένο σχολείο κατάφερε υπό αντίξοες συνθήκες να λειτουργήσει και να κερδίσει την αμέριστη συμπαράσταση 370 μαθητών του Δημοτικού και 80 του Νηπιαγωγείου.

Όμως σήμερα, η παρατεταμένη αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας του προσωπικού του εν λόγω σχολείου εξαιτίας της οικονομικής κρίσης θέτει σε άμεσο κίνδυνο όχι μόνο την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αλλά και την ίδια την ύπαρξη της ελληνόφωνης παιδείας στην Κορυτσά.

«Είναι προφανές ότι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό σχολείο της Κορυτσάς εξαιτίας της υποχρηματοδότησής του καθιστούν ορατό τον κίνδυνο κλεισίματός του, κάτι που θα αποτελούσε ένα καίριο και δυσβάστακτο πλήγμα για την ελληνική μειονότητα της περιοχής» σημειώνει .

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου τονίζει εμφατικά ότι η ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου αποτελεί ένα εθνικό κεφάλαιο ύψιστης σημασίας και η διατήρηση της ελληνόφωνης παιδείας σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή θα πρέπει να συνιστά εθνική προτεραιότητα.

(parapolitika)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου