Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ρελάνς Βενιζέλου στην Βουλή: Πρότεινε 4 κάλπες για κάθε ένα πρόσωπο - ΣΥΡΙΖΑ: Μια κάλπη, ένα ψηφοδέλτιο


- Η Βουλή αποφασίζει αυτή την ώρα πως θα γίνει η ψηφοφορία και σε πόσες κάλπες
- Βενιζέλος: 4 μήνες τώρα παρακολουθούμε μια οργανωμένη πολιτική σκευωρία που έχει στόχο το ΠΑΣΟΚ, εμένα την σταθερότητα και την χώρα
- Καμμένος: Τις 7 κάλπες και το μάντρωμα των βουλευτών την επέλεξε ο Σαμαράς!
- Και η Χρυσή Αυγή υπέρ της πρότασης Βενιζέλου
- Απαιτούνται 151 ψήφοι για να περάσει μια πρόταση



Στις 10.30 άρχισε η συνεδρίαση της Βουλής για να εξετάσει τα τρία αιτήματα που έχουν κατατεθεί για την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή των κυρίων, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπαδήμου και Παπανδρέου για τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ.

Οι τόνοι ανέβηκαν από το πρώτο λεπτά, όταν ζήτησε τον λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πρότεινε μία ψηφοφορία, με μία κάλπη και ένα ψηφοδέλτιο με τα τέσσερα εγκαλούμενα πολιτικά πρόσωπα και δίπλα τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις προτάσεις των τριών κομμάτων.

Οπως διευκρίνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει να διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της διαδικασίας όχι δια εγέρσεως, αλλά με ονομαστική ψηφοφορία.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει μία ομόφωνη κοινοβουλευτική παράδοση να ψηφίζουν με μυστική ψηφοφορία οι βουλευτές για όλα τα πρόσωπα, για τα οποία ασκείται η δίωξη. Η πρόταση της για τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες καταργεί και την ελεύθερη βούληση των βουλευτών και τη μυστικότητα της ψήφου», παρατήρησε ο κ. Παπαδημούλης και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει μέχρι τέλος και θα συμμετέχει σε όλες τις ψηφορορίες.

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος άφησε άφωνους τους πάντες προτείνοντας 4 κάλπες, μια για κάθε προσωπο.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό θράσος και είπε ότι 4 μήνες τώρα παρακολουθούμε μια οργανωμένη πολιτική σκευωρία που έχει στόχο το ΠΑΣΟΚ, εμένα την σταθερότητα και την χώρα.

"Βλέποντας οι σκευωροί ότι έχουν χάσει το παιχνίδι της ουσίας", είπε,  " και επένδυσαν σε πρόσωπα αναξιόπιστα στηνουν τώρα τον χορό της κάλπης."

"Η πρότασή μου είναι: Ψηφοφορία σε μία κάλπη ανα πρόσωπο."

Την τελική, τυπική απόφαση θα πάρει η Ολομέλεια σε μια μη ονομαστική ψηφοφορία. Θα ακολουθήσει στη συνέχεια η συζήτηση των τριών προτάσεων.

Εκεί, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η παραπομπή του οποίου θεωρείται βέβαιη. Παρών στη Βουλή θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ δεν αποκλείεται να παραστεί και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Ο Λουκάς Παπαδήμος, θα στείλει υπόμνημα.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή των μαραθώνιων ονομαστικών ψηφοφοριών, που θα ξεκινήσουν κατά τις 18:00.

(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου