Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Οι ταινίες στην TV σήμερα


ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ

ALPHA 21.00
Κωμωδία, 2010 (Έγχρ.), 87'

THE CON ARTIST. Καναδική ταινία της Ρίζα Μπράμον Γκαρσία, με τους Ροσίφ Σάδερλαντ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ρεμπέκα Ρόμιν.

Αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, ένας νεαρός κακοποιός με καλλιτεχνικές ανησυχίες υποχρεώνεται από το πρώην αφεντικό του να επιστρέψει στην παρανομία για να ξεπληρώσει το χρέος του.

Πατέρας και υιός Σάδερλαντ σε μια ανάλαφρη γκανγκστερική κωμωδία που την ξεχνάς αμέσως.



SEX AND THE CITY

STAR 22.00
Κομεντί, 2008 (Έγχρ.), 148'

Αμερικανική ταινία του Μάικλ Πάτρικ Κινγκ, με τις Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κάτραλ, Σίνθια Νίξον.

Αν χαρακτηριστικό τρίπτυχο της σειράς ήταν το μόδα-city life-προσωπικές σχέσεις, η κινηματογραφική μεταφορά είναι καταφανώς άνιση. Η μόδα κυριαρχεί, με δεκάδες επωνυμίες-κολοσσούς να κάνουν κατά συρροή product placements στην ταινία, ενώ η ζωή στην πόλη δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Αυτό το εξαιρετικό προσόν της σειράς, της ανάδειξης του νεοϋορκέζικου lifestyle ως ισότιμου χαρακτήρα και βασικού παράγοντα στη δράση των τεσσάρων πρωταγωνιστριών, είναι μια από τις κυρίαρχες απώλειες της ταινίας. Οι δε προσωπικές σχέσεις, η κινητήρια δύναμη στη μυθοπλασία, είναι επίσης άνισες. Από τη μία, ο γάμος της Κάρι δρομολογείται με αφορμή έναν δυσοίωνο και αντι-ρομαντικό λόγο (την αγορά ενός ακινήτου) κι από την άλλη, αλλάζει τροπή χάρη σε μια αδικαιολόγητη μεταστροφή του Mr. Big.

Η Σάρλοτ μένει στα όρια του διακοσμητικού, η Σαμάνθα δεν συνεισφέρει με μια δυνατή υπο-ιστορία, ενώ η Μιράντα είναι η μόνη που αξιοποιείται ως ταιριαστό αντίβαρο στο δράμα της Κάρι. Αποτυχημένοι είναι και οι νέοι ρόλοι, όπως η Κάντις Μπέργκεν και η Τζένιφερ Χάντσον, η οποία και περιττή είναι (σε τι χρειάζεται η Κάρι μια βοηθό όταν στην πραγματικότητα δεν δουλεύει;), και δεν κάνει καλή χημεία με τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Μόνο μερικές ατάκες της Σαμάνθα θυμίζουν αμυδρά πόσο σημαδιακή ήταν για τα early ’00s η σειρά του HBO.


ΑΝΑΚΟΝΤΑ

MEGA 23.30
Περιπέτεια, 1996 (Έγχρ.), 85'

ANACONDA. Aμερικανική ταινία του Λιούις Λιόσα, με τους Τζένιφερ Λόπεζ, Γιον Βόιτ, Έρικ Στολτζ.

Ένα κινηματογραφικό συνεργείο στον Αμαζόνιο κι ένας ψυχοπαθής κυνηγός αντιμετωπίζουν ένα ανακόντα τεραστίων διαστάσεων.

Κάτι σαν τα «Σαγόνια του Καρχαρία», με ανυπόφορα κακή ερμηνεία από τον Γιον Βόιτ, που ευτυχώς παραβλέπεις εύκολα μπροστά στα κάλλη της Τζένιφερ Λόπεζ.


ΤΟ ΒΑΠΟΡΑΚΙ

ΝΕΤ 01.00
Αστυνομική, 1996 (Έγχρ.), 105'

PUSHER. Δανέζικη ταινία του Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν, με τους Κιμ Μπόντνια, Μαντς Μίκελσεν, Ζλάτκο Μπούριτς.

Ένα βαποράκι έχει 48 ώρες για να ξεπληρώσει το αδίστακτο αφεντικό του και να ανακτήσει μια μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που πέταξε όταν τον παγίδευσε η αστυνομία.

Το ντεμπούτο του Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν («Drive») είναι το ξεκίνημα μιας σπιντάτης cult τριλογίας-κατάβαση στον υπόκοσμο της Κοπεγχάγης. Η κάμερα στο χέρι, η μουσική τέρμα και η επιρροή του Σκορσέζε σε σκοτεινή, ευρωπαϊκή μετάφραση.


Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΗ

MEGA 01.30
Περιπέτεια, 1992 (Έγχρ.), 91'

THE YEAR OF THE COMET. Αμερικανική ταινία του Πίτερ Γέιτς, με τους Πενέλοπι Αν Μίλερ, Τίμοθι Ντέιλι, Λουί Ζουρντάν.

Κυνηγώντας το πράσινο... Λάθος. Πάμε πάλι. Η κόρη ενός δημοπράτη κρασιών ανακαλύπτει ένα σπανιότατο μπουκάλι, για το οποίο ενδιαφέρεται ένας επιστήμονας ο οποίος γνωρίζει ότι στην ετικέτα του κρύβεται το μυστικό για την αιώνια ζωή.

Το «Κυνηγώντας το Πράσινο Διαμάντι», λοιπόν, σε εξίσου όμορφα τοπία, αλλά με κατώτερους πρωταγωνιστές και σκηνοθέτη, που δεν μπορούν να επαναλάβουν τη συνταγή της ανάλαφρης κωμικής περιπέτειας.


ΑΘΩΟΣ ΜΕΧΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΥ

STAR 03.45
Θρίλερ, 1990 (Έγχρ.), 127'

PRESUMED INNOCENT. Αμερικανική ταινία του Άλαν Πάκουλα, με τους Χάρισον Φορντ, Ραούλ Τζούλια, Γκρέτα Σκάκι.

Ένας δημόσιος κατήγορος αναλαμβάνει τις ανακρίσεις για το φόνο μιας συναδέλφου του με την οποία είχε παράνομη ερωτική σχέση, αλλά όλα τα στοιχεία στρέφονται εις βάρος του.

Το σενάριο περιέχει αρκετά στοιχεία για να κάνουν την υπόθεση συναρπαστική. Κι όμως η σκηνοθεσία είναι εξαιρετικά «φρόνιμη», χωρίς το δραματουργικό πάθος και την ένταση των παλιών δικαστικών ταινιών.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου