Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Διώχνουν τους νεο-Ναζί από το twitter

Για πρώτη φορά στα χρονικά το Twitter απέκλεισε λογαριασμό γερμανικής νεοναζιστικής οργάνωσης μετά από εντολή της γερμανικής κυβέρνησης.

Η εν λόγω οργάνωση Besseres Hannover χαρακτηρίστηκε «εγκληματική», από τη γερμανική αστυνομία, η οποία άλλωστε επέβαλε και το αίτημα για την απαγόρευση του λογαριασμού στο Twitter.


Τα tweets, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «αξίας» ,δεν θα είναι πλέον ορατά στους χρήστες της Γερμανίας, αν και ο υπόλοιπος κόσμος θα είναι σε θέση να τα δει.

Είναι η πρώτη φορά που το δημοφιλές αυτό μέσο κοινωνικής δικτύωσης εφάρμοσε τοπική πολιτική λογοκρισία η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο. Η πολιτική αυτή δίνει τη δυνατότητα στο Twitter να μπλοκάρει οποιοδήποτε περιεχόμενο σε συγκεκριμένες χώρες, αν κριθεί ότι παραβιάζονται οι τοπικοί νόμοι.

Τον περασμένο μήνα οι γερμανικές αρχές έθεσαν τη συγκεκριμένη ομάδα εκτός νόμου ύστερα από την αποστολή απειλητικού μηνύματος σε μια τουρκικής καταγωγής Υπουργό της περιφερειακής κυβέρνησης της Κάτω Σαξονίας. Εν συνεχεία, ο Υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου απέστειλε αίτημα προς την Twitter για διαγραφή του λογαριασμού της Besseres Hannover από το κοινωνικό δίκτυο.

Τα μέλη της ομάδας έχουν επιβαρυνθεί με την κατηγορίας της υποκίνησης φυλετικού μίσους και τη δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου