Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV;


ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 
ALPHA 21.00
Κομεντί, 2002 (Έγχρ.), 98'
TWO WEEKS NOTICE. Αμερικανική ταινία του Μαρκ Λόρενς, με τους Χιου Γκραντ, Σάντρα Μπούλοκ, Αλίσια Γουίτ.

Η Λούσι, μια ακτιβίστρια δικηγόρος, παρότι ενάντια στις πεποιθήσεις της, δέχεται να δουλέψει για λογαριασμό του Τζορτζ, ενός εγωκεντρικού κι ανεύθυνου πλέι μπόι. Ο Τζορτζ, όμως, την αναγκάζει να ρυθμίζει και τα πιο ασήμαντα ζητήματα της προσωπικής ζωής του, γι’ αυτό του δίνει δύο εβδομάδες προθεσμία να βρει αντικαταστάτρια.


Συμπαθητική κομεντί χαρακτήρων, βασισμένη περισσότερο στη χάρη των δύο πρωταγωνιστών παρά στα ευφυή κωμικά και σεναριακά ευρήματα. Θα ήθελε να έχει τη χάρη των ταινιών του ζεύγους Κάθριν Χέπμπορν-Σπένσερ Τρέισι, αλλά δεν…


ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ 
ET1 22.00
Κομεντί, 2007 (Έγχρ.), 90'
THE GOOD NIGHT. Αγλο-αμερικανική ταινία του Τζέικ Πάλτροου, με τους Μάρτιν Φρίμαν, Γκουίνεθ Πάλτροου, Πενέλοπε Κρουζ.

Ο Μάρτιν Φρίμαν (ο δρ. Γουάτσον του «Sherlock») ζει σε μια μόνιμη κατάσταση ύπνωσης, μετέωρος καθώς είναι μεταξύ της απογοητευτικής καριέρας του ως μουσικού και μιας σέξι οπτασίας (Πενέλοπε Κρουζ) που του κάνει όλα τα χατίρια στον ύπνο του, την ίδια στιγμή που η Γκουίνεθ Πάλτροου τραβάει τα μακριά μαύρα μαλλιά της με την κατάντια του φίλου της.

Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του αδελφού της Γκουίνεθ πάσχει κυρίως από μια επιτηδευμένη ψυχαναλυτική αγωνία για τον κόσμο των ονείρων. Αυτή η αδιάφορη για τους θεατές αγωνία σηματοδοτείται τόσο με την εμφάνιση του Ντάνι ΝτεΒίτο σε ρόλο ενός new age γκουρού, όσο και με την αδιευκρίνιστη σύμπτωση πραγματικότητας και ονειρικής φαντασίας – καθώς η Πενέλοπε Κρουζ εμφανίζεται τελικά κανονικά στη ζωή του πρωταγωνιστή. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν, επομένως, στις κακόγουστες και χαζοστημένες πόζες της Πενέλοπε με τις οποίες θα μειδιούσαν ακόμη και οι ντίβες του ελληνικού κινηματογράφου του ’60.


ΑΤΤΙΛΑΣ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ
STAR 22.00
Ιστορική, 2001 (Έγχρ.), 172'
ATTILA THE HUN. Αμερικανική τηλεταινία του Ντικ Λόουρι, με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Πάουερς Μπουθ, Άλις Κριγκ.

Η ζωή του Αττίλα, βασιλιά των Ούννων, ο οποίος οδήγησε την αυτοκρατορία σε ακμή και ο πόλεμος που άνοιξε με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατά τον 5ο αιώνα.

Ο σκηνοθέτης δίνει έμφαση στο θέαμα, αδιαφορώντας για τις ιστορικές ανακρίβειες. Συμπαθής περιπέτεια, αλλά λίγη.


WILD THINGS
MEGA 23.10
Θρίλερ, 1998 (Έγχρ.), 103'
Αμερικανική ταινία του Τζον ΜακΝότον, με τους Ματ Ντίλον, Κέβιν Μπέικον, Νιβ Κάμπελ.

Ένας εκπαιδευτικός σύμβουλος σε αριστοκρατικό κολέγιο κατηγορείται ότι βίασε δύο μαθήτριές του.

Ένα ερωτικό θρίλερ που ξεκινά ως μια πιο «σκληρή» εκδοχή των νεανικών σίριαλ τύπου «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», εξελίσσεται σε δικαστικό δράμα στην παράδοση της λογοτεχνίας του Τζον Γκρίσαμ και καταλήγει σε θρίλερ δολοπλοκίας αλά «Διαβολογυναίκες».


ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ
MEGA 01.30
Δραματική, 1954 (Α/Μ), 108'
ON THE WATERFRONT. Αμερικανική ταινία του Ηλία Καζάν, με τους Μάρλον Μπράντο, Εύα Μαρί Σεντ, Καρλ Μάντεν.

Ο Τέρι Μαλόι, πρώην πυγμάχος, γίνεται μπράβος ενός γκάνγκστερ που ελέγχει το συνδικάτο των λιμενεργατών. Οι παροτρύνσεις ενός ιερέα και η αγάπη του για μια κοπέλα θα τον οδηγήσουν στην απόφαση να καταθέσει εναντίον των αφεντικών του.

Ο Καζάν δίνει μορφή σύγχρονης τραγωδίας σ’ αυτήν την κάπως τραβηγμένη σεναριακά ιστορία, υπογράφοντας μία από τις πιο ολοκληρωμένες σκηνοθετικά δουλειές του, η οποία τιμήθηκε με 8 Όσκαρ. Ο Μάρλον Μπράντο έχει μέσα του κάτι το ζωώδες, που περιμένεις να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή.


ΕΚΡΗΞΗ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗΣ
STAR 01.30
Περιπέτεια, 1996 (Έγχρ.), 92'
THE GLIMMER MAN. Αμερικανική ταινία του Τζον Γκρέι, με τους Στίβεν Σίγκαλ, Κίνεν Άιβορι Γουέιανς, Μπομπ Γκάντον.

Ένας πρώην μυστικός πράκτορας, που εγκατέλειψε την υπηρεσία και έγινε βουδιστής μοναχός, επανέρχεται στη δράση ως αστυνομικός και μαζί με ένα συνάδελφό του αναζητά τα ίχνη ενός θρησκόληπτου serial killer.

Πολύ θα ήθελε ο Σίγκαλ να παίξει στο προσωπικό του «Seven» (εδώ είναι και παραγωγός), όμως η μοίρα του δεν τον αφήνει να ξεφύγει από τις κοινότοπες περιπέτειες δράσης, όπου το Κακό προσωποποιείται απλοϊκά σε μαφιόζους και διεφθαρμένους πολιτικούς.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου