Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αρχίζουν τις διακοπές ρεύματος...

Από σήμερα μπορεί να ξεκινήσει η διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πλήρωσαν το ειδικό τέλος ακινήτων, αφού έληξε για χιλιάδες καταναλωτές η προθεσμία των 80 ημερών που είχαν από την έκδοση του λογαριασμού της ΔΕΗ.


Μέχρι στιγμής, χιλιάδες είναι οι καταναλωτές που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους για το “χαράτσι”, με αποτέλεσμα να κατακλύζεται το τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας για τα χρονικά περιθώρια μέχρι να προβεί η ΔΕΗ στη διακοπή του ρεύματος αλλά και αιτήματα για νέες παρατάσεις. Υπάλληλοι της ΔΕΗ πάντως, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση διακοπή της ηλεκτροδότησης.


Ενδεικτική της σύγχυσης που επικρατεί είναι η περίπτωση της ΔΕΗ Καλαμάτας, η οποία έδωσε εντολή για τη διακοπή σε 7 σπίτια και 3 καταστήματα. Όταν έφτασε στο σημείο το αρμόδιο συνεργείο πάντως, βρέθηκε αντιμέτωπο με μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία δεν επέτρεψαν στους υπαλλήλους της εταιρείας να την πραγματοποιήσουν. Η υπηρεσία προχώρησε στη συνέχεια σε διευκρινήσεις σχετικά με τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, σημειώνοντας ότι αφορούσαν σε λογαριασμούς που δεν είχαν πληρωθεί για μήνες και όχι για περιπτώσεις μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων.


Εντολές να διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε 7 σπίτια και 3 καταστήματα της Καλαμάτας δόθηκαν από τη ΔΕΗ. Οι υπάλληλοι όμως που κλήθηκαν να εφαρμόσουν την εντολή βρέθηκαν αντιμέτωποι με μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΜΕ που εμπόδισαν τελικά την διακοπή της ηλεκτροδότησης. Αντίστοιχες είναι και οι αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί και στη Λαμία σε παρόμοια περιστατικά, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα δόθηκε η διευκρίνιση ότι οι εντολές αφορούσαν λογαριασμούς ηλεκτρικού που δεν είχαν πληρωθεί καθόλου, κι όχι ειδικά αυτούς που δεν είχε καταβληθεί το τέλος ακινήτων.

Από την πλευρά της, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υποστηρίζει ότι θα κηρυχθεί αντισυνταγματική η απόφαση να μπει το “χαράτσι” στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ εξετάζεται ακόμη και η παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η χώρα μας κινδυνεύει να πληρώσει και πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το χαράτσι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου