Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Killer Elite (Κριτική)

Serial killers, πιστολίδι, δράση, και τα...ρέστα

Ένας πρώην πράκτορας των βρετανικών ειδικών δυνάμεων (Τζέισον Στέιθαμ), προκειμένου να ελευθερώσει το μέντορά του (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) που είναι αιχμάλωτος ενός Άραβα σουλτάνου, αναγκάζεται να σκοτώσει τους εχθρούς του τελευταίου.

Δεν μπορούμε να πούμε πως είναι κάτι καινούριο στο αμερικανικό σινεμά, κάθε άλλο. Σε μία ταινία που πρωταγωνιστεί ο Στέιθαμ άλλωστε, δεν περιμένεις να δεις κάτι διαφορετικό από αυτό που έχεις αρχικά στο μυαλό σου. Αρκετή δράση, καταδιώξεις, πιστολίδι, μαγκιά, φράσεις κλισέ (αλλά ενίοτε πετυχημένες) κ.τ.λ.


Η σκηνοθεσία τονίζει τον έντονο ρυθμό της ταινίας με γρήγορα πλάνα που εντείνουν -όταν πρέπει- την αγωνία, ο ήχος είναι αδιάφορος, και η φωτογραφία αρκετά καλή με εικόνες από διαφορετικές χώρες. Επιπροσθέτως, οι ερμηνείες, παρά το καλό καστ ηθοποιών, δεν κάνουν τη διαφορά... Στέιθαμ και Όουεν μπορούν και καλύτερα, ενώ ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι καλός αλλά έχει περισσότερο "διακοσμητικό" ρόλο.

Γενικότερα, είναι μια συνηθισμένη αμερικανική περιπέτεια που δεν εκπλήσσει το μέσο θεατή που θα την παρακολουθήσει. Όποιος έχει ανάγκη από δράση, είναι μια "αξιοπρεπής" επιλογή που δεν κουράζει και διασκεδάζει...

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2.5/5

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου