Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελίες για υπονόμευση Παπανδρέου από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης έκανε λόγο για πρωτοφανή επίθεση εναντίον του Γ. Παπανδρέου, που κορυφώνεται.
 
Με καταγγελίες για υπονόμευση του Γιώργου Παπανδρέου από οργανωμένα εξωθεσμικά συμφέροντα που βρίσκουν ανταπόκριση και εντός του κυβερνώντος κόμματος, εμφανίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής σειρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση επί της πρότασης για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου προς την κυβέρνηση.


«Δεν μπορώ πέμπτη φάλαγγα στο Κοινοβούλιο. Δεν μου κάνει γονατιστός πρωθυπουργός. Με το χέρι στην καρδιά, δεν δέχομαι πρωθυπουργό με όρους. Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης σε όρθιο Έλληνα πρωθυπουργό», ανέφερε ο Σήφης Βαλυράκης.

«Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και κυρίως στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, γιατί αυτή την εντολή έχω πάρει από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ στην Πέλλα. Αυτό δεν σημαίνει πως δίνω ψήφο εμπιστοσύνης σε οποιοδήποτε κυβερνητικό μόρφωμα προκύψει μελλοντικά», είπε ο Β. Γιουματζίδης.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω τη λογική <<δίνω ψήφο εμπιστοσύνης για να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση. Ή δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης, ή δεν δίνεις», δήλωσε ο Τάκης Δημητρουλόπουλος χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δέχεται να υπάρξει «κυβέρνηση εθνικής ευθύνης» από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την συμμετοχή της χώρας στο ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης έκανε λόγο για «πρωτοφανή επίθεση εναντίον του Γ. Παπανδρέου, που κορυφώνεται ακριβώς την ώρα που κλιμακώνει η κυβέρνηση την επίθεσή της στην φοροδιαφυγή και σπάει το τραπεζικό απόρρητο. Πολλοί παράγοντες των μαζικών μέσων ενημέρωσης, δεν βλέπουν με καλό μάτι ότι τα θαλασσοδάνεια θα είναι παρελθόν.

Αντίθετα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, κατήγγειλε «το σκοτεινό παρασκήνιο και τα παζαρέματα», για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και για την συγκρότηση κυβέρνησης στηριζόμενης από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία ή και άλλα κόμματα, με στόχο την υπερψήφιση και υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης.

«Είναι κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;» διερωτήθηκε ο βουλευτής και απάντησε ο ίδιος: «Είναι κυβέρνηση καταστροφής και ανευθυνότητας που θα οδηγήσει τη χώρα στην άβυσσο>> παρατήρησε ο κος Λαφαζάνης, τονίζοντας πως μια τέτοια κυβέρνηση δεν έχει την νομιμοποίηση του λαού».

Από πλευράς ΛΑΟΣ, ο Μάκης Βορίδης, αμφισβήτησε την ειλικρίνεια του πρωθυπουργού για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, όσο και την αξιοπιστία της πρότασης του Αντώνη Σαμαρά για κυβέρνηση εξωκομματικών προσώπων στηριζόμενη από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα: «Υπάρχει ναι ή όχι, πρόθεση συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας; Αν υπάρχει, η παραίτηση του πρωθυπουργού ενεργοποιεί τις εντολές - και όπως ορίζει το Σύνταγμα, είναι υποχρεωμένος ο κάθε κατεργάρης (οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων) να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι προφανές πως θέλουμε πολιτικοί, συλλογικά εκφρασμένοι, να συζητήσουν αυτή την σύμβαση και πως δεν είναι δυνατόν να κρυφτούμε πίσω απ' τα φουστάνια τεχνοκρατών», τόνισε ο κ. Βορίδης. «Δεν υπάρχει ακυβερνησία.

Αν υπάρχει αληθινή βούληση, σε έξι μέρες έχουμε καταλήξει. Αν όχι, υπάρχει άλλος δρόμος εκτός των εκλογών;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου