Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Anonymous (Κριτική)

Μια εκπληκτική ταινία εποχής που καθηλώνει

Στην Αγγλία της Ελισαβετιανής περιόδου, η οποία χαρακτηρίζεται από υπόγειες διαμάχες για τη διαδοχή στο βασιλικό θρόνο, ο Κόμης της Οξφόρδης, που έχει ιδιαίτερη έφεση στην ποίηση, αποκαλύπτει στο συγγραφέα Μπεν Τζόνσον το μυστικό του, ζητώντας του να τον...καλύψει. Η αναποφασιστικότητα του τελευταίου θα φέρει έναν αναλφάβητο ηθοποιό στο προσκήνιο της δόξας.


Ένα πραγματικά πρωτότυπο σενάριο (πρέπει να κερδίσει την υποψηφιότητα στα Όσκαρ) μέσα από την εύστοχη σκηνοθετική ματιά του Ρόλαντ Έμεριχ, καταλήγει σε μια επική ταινία εποχής. Ανεπανάληπτες σκηνές, ενδιαφέρον πλοκή και γενικότερα μια παραγωγή άξια συγχαρητηρίων.

Συν τοις άλλοις, οι ερμηνείες είναι πολύ καλές και πολλές από αυτές μπορούν να αποδειχθούν τα αουτσάιντερ των βραβείων Όσκαρ. Το ίδιο ισχύει και για τη φωτογραφία, η οποία είναι μοναδική. Τα κοστούμια δε είναι ανεπανάληπτα, χρήζοντας έτσι την ταινία ως φαβορί για τη συγκεκριμένη κατηγορία των φετινών βραβείων. Ο ήχος είναι απλά ενδιαφέρων.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, σας προτρέπουμε να μη χάσετε το "Anonymous". Κατά τη γνώμη μας, είναι μία από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων μηνών, η οποία θα σας εντυπωσιάσει και θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Υ.Γ: Απορία προκαλούν οι κριτικές που δημοσιεύονται σε δημοφιλείς ιστότοπους και οι οποίες υποβαθμίζουν σε έντονο βαθμό τη συγκεκριμένη ταινία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/5

Trailer



armageddon-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου