Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Το αισιόδοξο σενάριο για την Ελλάδα

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Όταν μία αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «επισκέπτεται» μία χώρα, θέτοντας σαν προϋπόθεση για την εκχώρηση δανείων τον περιορισμό των κοινωνικών και λοιπών δαπανών, η διαφορά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, σε σχέση με τη φυσική καταστροφή που θα προκαλούσε ένας βομβαρδισμός εκ μέρους του ΝΑΤΟ.

Το ΔΝΤ απαιτεί το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων και βιομηχανιών, με ένα πολύ χαμηλότερο κόστος «εισβολής» για τη Δύναμη που εκπροσωπεί, από αυτό που θα είχε ο ανελέητος βομβαρδισμός των νοσοκομείων, των σχολείων και των βιομηχανιών - όπως στο παράδειγμα της Γιουγκοσλαβίας. Το αποτέλεσμα όμως, για τη χώρα «υποδοχής» του, είναι σχετικά το ίδιο: Η απόλυτη καταστροφή της” (M.Chossudovsky).

Άρθρο

Όπως φαίνεται, το επόμενο δίμηνο θα φτάσουν στο ζενίθ οι «εκβιασμοί» των Ελλήνων, οι οποίοι δυστυχώς ευρίσκονται «ανάμερα σε δύο πυρά»: σε αυτά του εξωτερικού (Τρόικα, Γερμανία κλπ.), καθώς επίσης σε αυτά από το εσωτερικό, τα οποία προέρχονται από μία εξαιρετικά «αδυνατισμένη» κυβέρνηση. Η αιτία είναι ουσιαστικά το ότι, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η 6η δόση του δανείου μπορεί αυτή τη φορά να καθυστερήσει, αφού δεν λήγουν ομόλογα των ξένων δανειστών, εντός των δύο επομένων μηνών.

Η καθυστέρηση επομένως της δόσης απλά θα μπορούσε να αναγκάσει την κυβέρνηση σε «εσωτερική στάση πληρωμών», αφού τα ταμεία του κράτους θα είναι πολύ σύντομα εντελώς άδεια (εάν ισχύουν οι περιρέουσες πληροφορίες). Ενδεχομένως λοιπόν να μείνουν απλήρωτοι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι, επίσης οι συντάξεις και οι προμηθευτές του δημοσίου, ή απλά να δοθούν κρατικά ομόλογα, αντί για μετρητά χρήματα – όπως συνέβη στην Καλιφόρνια και αλλού.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να «εκβιαστεί» στην πιστή, άμεση εφαρμογή όλων αυτών που δυστυχώς υπέγραψε (μνημόνια, μεσοπρόθεσμο, εφαρμοστικός νόμος, απολύσεις ΔΥ αντί εφεδρεία, αθρόες αποκρατικοποιήσεις σε εξευτελιστικές τιμές, άνοιγμα των πάντων στις πολυεθνικές κλπ.), αφού διαφορετικά δεν θα μπορούσε να πληρώσει κανέναν. Η επιβολή νέων φόρων λοιπόν, ειδικά στα βασικά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, όπως είναι τα ακίνητα, φαίνεται ότι τελικά δεν θα αποφευχθεί.     

Επομένως, η κατάσταση θα οξυνθεί σε μεγάλο βαθμό, με αποτελέσματα που πολύ δύσκολα μπορούν να προβλεφθούν – μεταξύ άλλων, υπάρχουν ακόμη και «φόβοι» κατάλυσης της Δημοκρατίας. Εν τούτοις εμείς, θέλοντας να αναδείξουμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος, συμπληρώνουμε το «υποθετικό σενάριο χρεοκοπίας» μας με τα παρακάτω:  

ΤΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Η Τρόικα καταλαβαίνει ότι, το ύπουλο σχέδιο της να «απομονώσει» την «Ελληνική βόμβα» μεγατόνων στα θεμέλια του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, αντικαθιστώντας υπομονετικά τα μη ενυπόθηκα και μοχλευμένα ομόλογα, με ενυπόθηκα και μη μοχλευμένα, δεν πρόκειται να επιτύχει – επειδή οι Έλληνες το έχουν καταλάβει και αντιδρούν.

Αλλάζει λοιπόν υποχρεωτικά «πορεία», οργανώνει τη διαγραφή του μέρους των χρεών που έχει ήδη αποφασισθεί (21%), επιμηκύνει τα υπόλοιπα με το επιτόκιο της ΕΚΤ (1,5%) και αναγκάζει τις ευρωπαϊκές εταιρείες να επενδύσουν σε παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα – αντί στην Κίνα, στη Βραζιλία και αλλού.

Με τον τρόπο αυτό, οι όποιοι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι απομακρύνονται μεν από τη δουλειά τους, χωρίς όμως να οδηγηθούν στην ανεργία, η οποία «εκβάλλει» στα ελλείμματα και στα χρέη – αφού οι ευρωπαϊκές επενδύσεις δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας (φυσικά οι αμοιβές τους απαγορεύεται πλέον να ξεπερνούν αυτές του ιδιωτικού τομέα).     

Παράλληλα, η ΕΕ αναγκάζει τη Γερμανία να πληρώσει τις τεράστιες οφειλές της στη χώρα μας (πολεμικές επανορθώσεις – η Δίκη αρχίζει αύριο, 12.09.11 στη Χάγη, με την Ελλάδα και την Ιταλία στη θέση του κατηγόρου) με ετήσιες δόσεις, ίσες με τα τοκοχρεολύσια της – έτσι ώστε η Ελλάδα να πρέπει πλέον να καλύψει μόνο τα πρωτογενή (προ τόκων) ελλείμματα του προϋπολογισμού της.  

Ταυτόχρονα η ηγεσία της Ευρωζώνης, συνειδητοποιώντας τα δικά της λάθη,  υποχρεώνει τη Δικαστική Εξουσία της Ελλάδας να τιμωρήσει τους όποιους ενόχους, κόμματα και πολιτικούς, υιοθετώντας τα κριτήρια ενός σοβαρού Κράτους Δικαίου. Επίσης, δημιουργεί ένα σωστό πλαίσιο λειτουργίας των Ελληνικών επιχειρήσεων, θέτει αυστηρούς κανόνες που εμποδίζουν τη διαπλοκή και τη διαφθορά, οργανώνει σωστά τη δημόσια διοίκηση, εξορθολογεί και εκλογικεύει φορολογικό σύστημα - οπότε δρομολογείται η «εσωτερική» ανάπτυξη (αύξηση του ΑΕΠ, μείωση της σχέσης χρέος/ΑΕΠ), με κέντρο βάρους τη Ναυτιλία, τον Τουρισμό, τη Γεωργία και τις Υπηρεσίες.

Τέλος, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, τα όποια διεφθαρμένα ή διαπλεκόμενα κόμματα διαλύονται εντελώς και εγκαθίσταται στην Ελλάδα η Άμεση Δημοκρατία – η διοίκηση δηλαδή του κράτους με την ενεργό συμμετοχή των υπεύθυνων πολιτών του. Το νέο πολιτικό σύστημα, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το «σκοτεινό παρελθόν», επαναφέρει την αισιοδοξία στους Έλληνες – οι οποίοι, ως εκ τούτου, γίνονται ξανά δημιουργικοί, εργατικοί και παραγωγικοί, ενώ απομακρύνονται από όλες τις κακές «συνήθειες», τις οποίες δυστυχώς απέκτησαν κυρίως τα τελευταία τριάντα χρόνια.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κατά την άποψη μας ούτε πρόκειται, αλλά ούτε και πρέπει να υπάρξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, εάν δεν υιοθετηθεί προηγουμένως η Άμεση Δημοκρατία από όλες τις χώρες – επίσης από την ενδεχόμενη, μελλοντική κεντρική ευρωπαϊκή διοίκηση.

Διαφορετικά θα καταλυθεί τόσο το κοινωνικό κράτος, όσο και η ίδια η Δημοκρατία, από την σημερινή Γερμανοκεντρική Ευρώπη των τραπεζών και των κερδοσκόπων – αφού προγραμματίζεται να εγκατασταθεί μία νέα διοίκηση στο κέντρο της (Βρυξέλες), η οποία ουσιαστικά θα ευρίσκεται στο «απυρόβλητο» των πολιτών - διορισμένη από τους εκάστοτε «ηγεμόνες» και μακριά από τις δημοκρατικές διαδικασίες.   

casss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου