Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Το δείπνο Καραμανλή με τους αγρότες στη Ραφήνα

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ που φιλοξενεί ο διαδικτυακός τόπος larissanet σχετικά με το δείπνο που παρέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε αγροτοσυνδικαλιστές στη Ραφήνα.

Εκεί, ειπώθηκαν πολλά και διάφορα. Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό ακούστηκαν και σχόλια...
 για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.


Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για την αποκατάσταση των σχέσεων της ΝΔ με την ελληνική κοινωνία και μάλιστα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον γενικής πολιτικής απαξίωσης, οι γνωστοί όμως «παραπολιτικοί» τρόποι επικοινωνίας καλά κρατούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μόλις πριν από λίγες μέρες είχαμε σαφέστατη τοποθέτηση «κύκλων» του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή υπέρ της στάσης που τηρεί ο Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με το ζήτημα της «συναίνεσης», τουλάχιστον όπως αυτό τίθεται από την κυβέρνηση. Αυτή ήταν η αφορμή για να ξαναγίνουν τα γνωστά πλέον σχόλια για το μελλοντικό ρόλο Καραμανλή, ενός ανθρώπου που, όπως λένε οι ίδιοι «γνωστοί κύκλοι», μιλάει με όλους και παρατηρεί τα πάντα. Και μάλλον έχουν δίκιο.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το τραπέζι που έκανε ο τέως πρωθυπουργός, στη Ραφήνα, σε κάποιους εκ των αγροτοσυνδικαλιστών, οι οποίοι είχαν ανοιχτή επαφή με το Μαξίμου κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ. Στο τραπέζι αυτό, της περασμένης Κυριακής, ο Καραμανλής, έχοντας στο πλάι του τους Αλέκο Κοντό και Τάκη Παπαγιαννίδη, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Θανάση Κοκκινούλη, τον Χρήστο Τσιτσιρίγκο, τον Στέλιο Χλωρό, τον Πάνο Αραμπατζή αλλά και τους αγροτοσυνδικαλιστές της ΣΕΚΕ από την Ξάνθη.

Τόσο το κρασί όσο και τα φαγητά βοήθησαν να χαλαρώσει η παρέα των «μπλόκων», και γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές των περασμένων αγροτικών κινητοποιήσεων εξιστορήθηκαν ενώπιον του Καραμανλή. Έτσι η παρέα της «περασμένης δεκαετίας» είχε την ευκαιρία να δει και να ακούσει από πρώτο χέρι τον ίδιο τον Καραμανλή να ισχυρίζεται πως «μ’ αυτό το πολιτικό σύστημα εγώ δεν θέλω να έχω καμία σχέση».

Μάλλον επέλεξε την πλέον κατάλληλη παρέα για να το πει, αφού όλοι οι συνδαιτυμόνες έχουν πλέον μόνο αναμνήσεις…

Μάλιστα, ο Θανάσης Κοκκινούλης μας μετέφερε και μια ατάκα του προς τον πρώην πρωθυπουργό. "Θα μείνεις γραμμένος στην ιστορία ως ο μοναδικός πρωθυπουργός που βοήθησες τους αγρότες", του είπε. "Ήταν σε καλή φόρμα και με πολύ κέφι ο Καραμανλής. Είναι ο καλύτερος απο όλους. Σαν αυτούς που μας κυβερνούν;" πρόσθεσε με νόημα στο parapolitika αφήνοντας να εννοηθεί ότι μίλησαν για την πολιτική και την σημερινή πολιτική κατάσταση....



parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου