Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Τα επικοινωνιακά τρικ του Γ. Καρατζαφέρη

Του ΤΑΣΟΥ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ

 Σε μπούμερανγκ κινδυνεύει να εξελιχθεί για τον Γιώργο Καρατζαφέρη η νέα «φωτοβολίδα» που έριξε την Τετάρτη περί ενδεχομένου να αποσύρει ή να καλέσει τους βουλευτές του να παραιτηθούν από τη Βουλή, σε μια προσπάθεια να εκβιάσει τις πολιτικές εξελίξεις


Το επικοινωνιακό σόου του προέδρου του ΛΑΟΣ με τις δήθεν κρίσιμες και δραματικές συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες (μεταξύ των οποίων και η αναμενόμενη με τον Κ. Παπούλια) προκάλεσε ερωτήματα...
 και ποικίλες ερμηνείες από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος αλλά και αντιδράσεις από βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι ακόμη μία φορά έμαθαν τις εξελίξεις από τα μέσα ενημέρωσης.
 
«Περιμένω ν' ακούσω τι είναι εκείνο που εννοεί ο πρόεδρος» δήλωσε ο Μ. Βορίδης, προσθέτοντας πως, έτσι όπως διατυπώθηκε η σκέψη, «δεν έχει πολιτικό διά ταύτα». Και άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, όμως, απαντώντας σε ερώτηση εάν θα πειθαρχούσαν στη θέση αυτή του κ. Καρατζαφέρη, τόνιζαν ότι περιμένουν απ' αυτόν να την εξειδικεύσει για να τοποθετηθούν.


Η κίνηση του Γ. Καρατζαφέρη έρχεται μετά από τις αποτυχημένες προσπάθειές του για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με άλλοθι την περίφημη «συνευθύνη» για την πορεία της χώρας, αλλά και την άσκηση πίεσης στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό δεν έλειψε τις τελευταίες ημέρες και η κινδυνολογία ότι «δεν πρέπει το κοινοβούλιο να γίνει τυραννία, αφού η κυβέρνηση δεν διαθέτει νομιμοποιητική βάση», αλλά και οι «προειδοποιήσεις» ότι πρέπει να δοθεί κοινοβουλευτική διέξοδος στην οργή του κόσμου, γιατί θα... «θα δούμε αίμα».

Οπως τονίζουν συνταγματολόγοι, πιθανό μποϊκοτάζ του ΛΑΟΣ στις εργασίες της Βουλής δεν θα άλλαζε κάτι στη σημερινή κατάσταση, καθώς το κοινοβούλιο μπορεί να λειτουργήσει και με λιγότερους βουλευτές.

Στελέχη του ΛΑΟΣ, πάντως, έλεγαν ότι πιθανώς ο πρόεδρός τους να θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον Γ. Παπανδρέου ότι δεν μπορεί να τον υπολογίζει πλέον στο «μνημονιακό μπλοκ», το οποίο θα έχει 15 βουλευτές λιγότερους στην κρίσιμη ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αλλά, και στην περίπτωση παραίτησης, το μόνο αποτέλεσμα που θα παραγόταν θα ήταν η διεξαγωγή αναπληρωματικής εκλογής σε όσες περιφέρειες «χηρέψουν» οι θέσεις, ενδεχόμενο το οποίο εγκυμονεί, όμως, τον κίνδυνο οι ψηφοφόροι να καταψηφίσουν τα «παιχνίδια» του κ. Καρατζαφέρη και η προσπάθεια να καταλήξει σε πανωλεθρία.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου