Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ευτυχώς τους ενεργοποίησε ο Κακαβάς. Γιατί Νικόλα των δασολόγων πολύ την "νταντεύεις"...

Είχαμε γράψει με τίτλο "Δασοκτόνες επιλογές και ανατροπή εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο "πατήστε εδώ Σήμερα βλέπουμε ανακοίνωση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ  ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ , που καταγγέλουν την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ δηλαδή την "πράσινη" Τίνα λέγοντας ότι ".... Ακόμη και σήμερα, παρά τις εξαγγελίες της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε για τη δυνατότητα ολοκλήρωσης του έργου που ανέλαβε το φθινόπωρο του 2010, με την ανάρτηση των πρώτων χαρτών στην Ανατολική Αττική, πρόβλεψη που υιοθετήθηκε και από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ,  χάρτες δεν αναρτήθηκαν .  
Εμείς προκαλούμε κάθε εμπλεκόμενο να εξηγήσει τους λόγους αυτής της καθυστέρησης όπως και αν οι λόγοι συνδέονται με την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.
Με ποια κριτήρια για τον ορισμό του δάσους συντάχθηκαν οι δασικοί χάρτες που πρόκειται να αναρτηθούν;  και συνεχίζουν "..Για το λόγο αυτό αντιδρούμε στη διάταξη του Ν. 3889/2003 (άρθρο 18 παρ. 3) η οποία παραπέμπει σε άλλες εποχές, και προβλέπει ότι : ¨κατά παρέκκλιση των διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα μπορούν με υπουργική απόφαση να διατίθενται υπάλληλοι από οποιαδήποτε υπηρεσία του δημοσίου τομέα (στενού και ευρύτερου) για την υποστήριξη του έργου της κύρωσης του δασικού χάρτη¨. Ήδη εκδόθηκε η πρώτη υπουργική απόφαση (1100/20-1-2011) η οποία μάλιστα δεν δημοσιεύτηκε ούτε στη «διαύγεια», με την οποία διατίθενται 6 υπάλληλοι (δασολόγοι και δασοπόνοι) της Γενικής Διεύθυνσης Δασών στη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής για 3 μήνες." 
και καταλήγουν "Βέβαια είναι λεπτομέρεια ότι ούτε το γράμμα του εν λόγω νόμου τηρήθηκε, ούτε τα κριτήρια που προβλέπεται λήφθηκαν υπόψη, ούτε και σχετικό αίτημα από τη Δ/νση Δασών υπήρξε. Εμείς ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να καταλογίσει σε κάθε φορέα τις ευθύνες που του αναλογούν. Μετά την ψήφιση του Ν. 3889/2010, η αρμοδιότητα για όλες τις εργασίες  και διαδικασίες ανάρτησης, παραλαβής αντιρρήσεων, αποστολής φακέλων στις Επιτροπές, διορθώσεων των δασικών χαρτών κλπ, έχουν περιέλθει στην Κτηματολόγιο ΑΕ . Επιτέλους ας αναλάβει τις ευθύνες της . Παρασκηνιακές ενέργειες  για να μεταφέρονται με  πούλμαν οι συνάδελφοι  από τη Δ/νση Δασών  στις εγκαταστάσεις της  ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε, προκειμένου να καλυφθεί η πραγματική της αδυναμία να εκτελέσει το έργο που ανέλαβε,  μας παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα.
Η Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ και η Π.Ε.Δ.Δ.Υ απαιτούν άμεσα να προχωρήσει η κυβέρνηση στη αποκατάσταση της νομιμότητας:
1.- Να καταργηθεί η διάταξη για διάθεση των εργαζομένων κατά παρέκκλιση όλων των διατάξεων που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σκλάβους και να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη απόφαση 1100/20-1-2011 του ΥΠ.Ε.Κ.Α.
2. Να καταργηθούν όλες οι διατάξεις που αφαιρούν την αρμοδιότητα των δασικών χαρτών από τη δασική υπηρεσία και την παραδίδουν στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ και σε ιδιωτικά μελετητικά γραφεία.
3.- Να στελεχωθούν οι δασικές υπηρεσίες,  ακόμα και με μετατάξεις δασολόγων από τους ΟΤΑ, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ανάρτησης των δασικών χαρτών σε όλη τη χώρα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΓΕΔΥ               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔΔΥ

 Υ.Γ. Πολύ την "νταντέψατε". Είναι μια αρχή στην επι τόσο καιρό αποσιώπηση......!!!!!

http://polylitoikairoi.blogspot.com/2011/02/blog-post_6751.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου