Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Χάος στην Κερατέα! Δακρυγόνα μέχρι και μέσα στα σπίτια - Ανατριχιαστική μαρτυρία: "Τα παιδιά μου ακόμα σπαρταρούν"




- Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σε όλη την περιοχή από δακρυγόνα - ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει όλη την περιοχή
- Φωτιές στην Κερατέα και διαρκώς ακούγονται κρότοι
- Συνεχιζουν οι κάτοικοι την πολιορκία του αστυνομικού τμήματος
- Συγκλονιστικά βίντεο από το NewsIt που βρίσκεται στα επεισόδια

Επεισόδια με πετροπόλεμο, μολότοφ και δακρυγόνα βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα μέσα στον οικισμό της Κερατέας. Από τα σοβαρά επεισόδια που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη έχουν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί, ενώ υπάρχουν και τραυματισμένοι διαδηλωτές, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων

Aυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την περιοχή της Κερατέας επικρατεί χάος, με όλους τους κατοίκους να βρίσκονται στο πόδι και να επικρατεί κλεφτοπόλεμος ανάμεσα στους κατοίκους και των ανδρών καταστολής. Το πεδίο μάχης έχει μετατοπιστεί πλέον από το αστυνομικό τμήμα σε ολόκληρη την περιοχή,

Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο κάτι που φαίνεται απο τη σοκαριστική μαρτυρία μίας κατοίκου της περιοχής αποκλειστικά στο NewsIt, που δείχνει στην κάμερα τις κροτίδες λάμψης μέσα στην αυλή του σπιτιού της και μιλάει για τα παιδιά της που σπαρταρούσαν από τον πανικό!


ΦΩTO NEWSIT
ΦΩTO NEWSIT

Δείτε τη συγκλονιστική μαρτυρία






To ΝewsIt βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην καρδιά των επεισοδίων και μεταδίδει λεπτο προς λεπτό όλες τις εξελίξεις

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο



Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι οι δηλώσεις των κατοίκων οι οποίοι μιλούν στην κάμερα του NewsIt για πόλεμο με τα ΜΑΤ μέσα στα στενά της πόλης.



Οι κάτοικοι δηλώνουν ξεσηκωμένοι και καταγγέλλουν τα ΜΑΤ ότι έριχναν δακρυγόνα ανεξέλεγκτα ακόμα και σε γυναικόπαιδα.



Αφορμή για τα επεισόδια έδωσε αστυνομική έρευνα που έγινε το μεσημέρι, παρουσία εισαγγελέα, σε σπίτι κατοίκου της περιοχής, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διεξάγεται για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τη νύχτα σε καντίνα της αστυνομίας στην Κακιά Θάλασσα.

Τρία άτομα συνελήφθησαν στην Κερατέα για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα έξω από το αστυνομικό τμήμα.



Από το σπίτι προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα συγγενής του ιδιοκτήτη, που σύμφωνα με τους κατοίκους δεν έχει καμία σχέση, γι΄ αυτό συγκεντρώθηκε κόσμος για συμπαράσταση έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στο σπίτι είχαν βρεθεί «αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων». Επίσης, όπως αναφέρθηκε από την αστυνομία, κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες έξω από το αστυνομικό τμήμα επιτέθηκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκεί για περιφρούρηση, με βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων που δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα στον οικισμό, με αποτέλεσμα να εξαγριωθούν οι κάτοικοι. Μάλιστα, σε έρευνα των αστυνομικών στο κεντρικό μπλοκο στη λεωφόρο Λαυρίου, εντόπισαν 8 γκαζάκια, 3 εμπρηστικούς μηχανισμούς, ένα μπετόνι βενζίνης 20 κιλών.

Ο τρόπος που έγιναν οι ερευνες της αστυνομίας πυροδότησε την ένταση. Για κράτος Χούντας κανει λόγο στο ΝΕWSIT o τεως Δήμαρχος.

Ακούστε τι δήλωσε πριν λίγο:



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=63874&catid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου