Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Με την ψυχή στο στόμα ο Ο.Σ.Φ.Π.

Με την ψυχή στο στόμα, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, αφού επικράτησε 1-0 της Ηλιούπολης.

Ο Μάρκο Πάντελιτς σκόραρε με κεφαλιά στο 87’, έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στο ραντεβού με τον Αστέρα Τρίπολης στην επόμενη φάση του θεσμού και ξόρκισε τα φαντάσματα από αποκλεισμούς- σοκ του πρόσφατου παρελθόντος.

Ο Σέρβος επιθετικός επέστρεψε από τον τραυματισμό του, μπήκε στην αναμέτρηση ως αλλαγή στη θέση του Ζαϊρί στο 52’ και απέδειξε ότι το γκολ… κυλάει στις φλέβες του. Κατά τ’ άλλα, ο Ολυμπιακός απογοήτευσε με την παρουσία του, παρουσίασε χαρακτηριστική δυσκολία να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή και επέτρεψε στην Ηλιούπολη να πιστέψει στο… θαύμα.




Ψαχνόταν, αλλά ουσία μηδέν

Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος να μην αφήσει περιθώρια στην Ηλιούπολη να τον αμφισβητήσει. Τα σχέδιά του όμως χάλασαν με το «καλημέρα». Αν και κυκλοφορούσε καλά την μπάλα εκτός περιοχής, η δυσκολία του να τελειώσει τις φάσεις ήταν χαρακτηριστική.

«Φτώχεια», χωρίς λατέρνα και φιλότιμο…

Πιο φτωχό σε φάσεις δεν θα γινόταν να είναι το πρώτο 45λεπτο του αγώνα. Ο Βαλβέρδε κατέβασε μία εντεκάδα με πολλές αλλαγές, κάτι που ήταν ολοφάνερο ότι αποπροσανατόλισε τους παίκτες. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αναπτυχθούν ορθόδοξα, τροφοδοτώντας τους επιθετικούς με κάθετες μπαλιές από τον άξονα. Οι καλές τοποθετήσεις όμως των αμυντικών της Ηλιούπολης τους ανάγκασαν να αλλάξουν τον τρόπο της επιθετικής τους ανάπτυξης. Και κάπου εκεί άρχισαν οι… γιόμες.

Σέντρες από αριστερά, σέντρες από δεξιά και… τζίφος. Οι Ζαϊρί και Ρόμενταλ άλλαζαν πλευρές, μήπως και μπερδέψουν τους γηπεδούχους, αλλά τα μάτια των ποδοσφαιρόφιλων δεν κατάφεραν στιγμή να τα απαλλάξουν από το… μαρτύριο!

Τα ίδια Παντελή μου…

Η Ηλιούπολη είχε πιάσει το… νόημα. Επέστρεψε από τα αποδυτήρια, χωρίς άγχος και γνωρίζοντας αυτά που πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να εξαντλήσει τις πιθανότητές της για το θαύμα. Προφύλασσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μετόπισθεν και έβγαινε στην αντεπίθεση όποτε αυτό της επιτρεπόταν. Αν και τα βαριά χαρτιά του Βάσκου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο νωρίς- νωρίς στην επανάληψη, οι παίκτες του Βαζάκα δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και πάλεψαν μέχρι το τέλος.

Όλα έδειχναν παράταση, μέχρι που…

Λίγο η αστοχία του Μήτρογλου, λίγο τα σουτ της απελπισίας που δοκίμαζαν οι παίκτες του Ολυμπιακού από τα 30 μέτρα, επειδή δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους, το ματς έδειχνε ότι θα μας πάρει η… νύχτα.

Μέχρι το 85’ ο Πάντελιτς ήταν σχεδόν χαμένος. Σε εκείνο το λεπτό παίρνει την μπάλα και μπουκάρει στην περιοχή από δεξιά. Μόνος του, ανενόχλητος, είχε τη δυνατότητα, είτε να σουτάρει, είτε να σπάσει αριστερά την μπάλα. Τελικά, μπέρδεψε τα πόδια του κι έπεσε μόνος του στο χορτάρι. Εκτός από αυτούς που τον στόλισαν με όλα τα κοσμητικά επίθετα που μπορεί να γεννήσει ο ανθρώπινος νους, οι υπόλοιποι τον δικαιολόγησαν. Αναλογίστηκαν ότι επέστρεψε σήμερα από τον τραυματισμό του. Δύο λεπτά αργότερα ο Μάρκο έδωσε στους πρώτους, την απάντησή του.

Το φιλμ του αγώνα



Ηλιούπολη (Γιώργος Βαζάκας): Μαράμα, Στεφανίδης, Ηλιόπουλος, Φούφουλας, Ουρόσεβιτς (68' Σικαλιάς), Κάμπας (77' Λεοντίου), Παραράς, Κρητικός (57' Νατσέφσκι), Κατεμής, Νικοπόπουλος, Δημήτρης

Στον πάγκο:Πάρα, Τακίδης, Μπέριος, Τσάτσαρης

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Μοντέστο, Γ. Παπαδόπουλος, Μοϊσές (59' Ντουντού), Ρόμενταλ (73' Φετφατζίδης), Ζαϊρί (52' Πάντελιτς), Νέμεθ, Μήτρογλου

Στον πάγκο:Πάρντο, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Φουστέρ

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Μπιτσίδης (Θράκης) Ελευθερίου (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Χατζής (Δυτ. Αττικής)
http://www.sport-fm.gr/article/301642

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου