Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Παλεύοντας με τον δαίμονα της κατάθλιψης (Βίντεο)

Πόσο εύκολο είναι να ζεις την καθημερινότητά σου ενώ έχεις υποκύψει στη θλίψη σου; Πώς είναι να συμβιώνεις με τον δαίμονα της κατάθλιψης; Και πόσο μπορεί αυτό να επηρεάσει τον τρόπο ζωής σου; Μπορείς να βγεις από αυτή την κατάσταση, αν το θελήσεις ή, από ένα σημείο και μετά, γίνεσαι έρμαιο των μαύρων σκέψεων;

n
Αυτά είναι τα ερωτήματα που προβλημάτισαν τους σκηνοθέτες Paco Vink και Albert ‘t Hooft και έφτιαξαν την animation ταινία μικρού μήκους με το όνομα “Falling Floyd”. Αφού τον παρατάει η κοπέλα του, ένας μουσικός αρχίζει να πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα που εκδηλώνονται με την μορφή ενός μικρού δαίμονα που διαταράσσει την καθημερινή του ζωή.
Εσύ φοβάσαι τα τέρατα; Το σίγουρο είναι ότι σταμάτησες να ψάχνεις γι’ αυτά κάτω από το κρεβάτι σου όταν κατάλαβες πως ζουν μέσα σου. Και αναγκάζεσαι να παλεύεις καθημερινά με τους δαίμονές σου, για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις καθημερινές δυσκολίες. Και είναι μέρες που δεν μπορείς να τους αγνοήσεις. Έρχεται, όμως, η στιγμή που δεν θες να παλέψεις μαζί τους πια- μόνο θες να τους πάρεις αγκαλιά και να χουχουλιάσετε.
n
Ποιος θα κερδίσει; Η θλίψη ή η ζωή; Μια μαύρη κωμωδία έρχεται να μας δώσει την απάντηση.
Οι σκηνοθέτες Paco Vink και Albert ‘t Hooft δήλωσαν: «Πάντα θέλαμε αυτό το animation μικρού μήκους να είναι αστείο με σκοτεινή χροιά. Στο τέλος θέλαμε η ιστορία να έχει ένα θετικό μήνυμα σχετικά με το να μην ενδίδεις στην κατάθλιψη, όσο άσχημα κι αν φαίνονται τα πράγματα. Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να μην παίρνεις τόσο σοβαρά τα προβλήματά σου και να προσπαθείς να γελάς με αυτά. Η κωμωδία μπορεί να έρθει και από τον πόνο, οπότε πάντα υπάρχει αυτή η ισορροπία. Είναι θλιβερό αλλά, ταυτόχρονα, αστείο».
Δείτε το animation μικρού μήκους “Falling Floyd” εδώ:

n

n

n
n 
(athensvoice)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου