Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η Βουλή αποφασίζει αύριο τη διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Το πράσινο φως για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής έδωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Το θέμα θα πάει την Τρίτη στην Ολομέλεια, προκειμένου να ψηφιστεί από το σύνολο της Βουλής.Για την έγκριση της αναστολής απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου του σώματος, δηλαδή 151 ψήφοι.


Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εισηγηθεί τη διακοπή χρηματοδότησης, έπειτα από την ψηφοφορία στην οποία υπήρχαν 8 «ναι» και μία αρνητική ψήφο. Κατά ψήφισε μόνο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος, μάλιστα, υπέβαλλε αίτημα να διακοπεί η διαδικασία, καθώς υποστήριξε ότι οι διώξεις στηρίζονται σε «δήθεν μαρτυρίες κουκουλοφόρων».

Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία των υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, λίγο μετά τις αποκαλύψεις για τη ν δράση της Χρυσής Αυγής, προωθήθηκε τροπολογία στη Βουλή για την αναστολή χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων όταν κατά του αργηγού τους ή μελών του ασκούνται ποινικές διώξεις για εγκληματική οργάνωση ή τρομοκρατική δράση.

Η εν λόγω τροπολογία υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια με 235 «ναι» στα τέλη Οκτωβρίου. Παράλληλα, απαιτούνταν να προσαρμοστεί στην απόφαση και ο Κανονισμός της Βουλής κάτι που έγινε την περασμένη εβδομάδα.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου