Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοινώθηκαν οι υπουργοί της Μέρκελ - Παραμένει στο Οικονομικών ο Σόιμπλε

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού της Γερμανίας ανακοινώθηκε, με πέντε υπουργεία και εκείνο της Καγκελαρίας να στελεχώνονται από μέλη των Χριστιανοδημοκρατών, ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρέμεινε υπουργός Οικονομικών.


Η μέχρι τώρα υπουργός Εργασίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θα γίνει η πρώτη γυναίκα υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, ενώ ο προκάτοχος της θέσης, Τόμας Ντε Μεζιέρ θα επιστρέψει στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Γενικός Γραμματέας της CDU Χέρμαν Γκρέχε θα γίνει υπουργός Υγείας και ο μέχρι τώρα υπουργός Περιβάλλοντος Πέτερ Αλτμάιερ θα αναλάβει το υπουργείο της Καγκελαρίας. Την θέση του κ. Γκρέχε στο κόμμα θα αναλάβει ο Πέτερ Τάουμπερ.

Στα δύο υφυπουργεία που υπάγονται στην Καγκελαρία τοποθετούνται η Μόνικα Γκρούτερς, με αρμοδιότητα τον Πολιτισμό και τα ΜΜΕ, ενώ υφυπουργός Εξωτερικών θα γίνει η Μαρία Μπέμερ.
Ο μέχρι τώρα κοινοβουλευτικός υφυπουργός Εργασίας και υπεύθυνος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός υφυπουργός στο υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικής Συνεργασίας.

Νωρίτερα, ο Γιουργκ Ασμουσεν είχε ανακοινώσει πως εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να αναλάβει υφυπουργός Εργασίας.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) θα αναλάβουν τρία υπουργεία στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας. Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Αλεξάντερ Ντόμπριντ θα αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο Συγκοινωνιών και Ψηφιακών Υποδομών, ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Διατροφής και Γεωργίας Γκερντ Μούλερ θα γίνει υπουργός Αναπτυξιακής και Οικονομικής Συνεργασίας, ενώ υπουργός Διατροφής και Γεωργίας θα γίνει ο μέχρι τώρα υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ. Νέος Γενικός Γραμματέας του κόμματος θα γίνει ο Αντρέας Σόγιερ.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου