Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Διαμαντίδης: Δόξα τω Θεώ που επέλεξα τον Παναθηναϊκό

Κάθε ατάκα του και τίτλος. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε για όλους και για όλα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΡΤ TV και απάντησε σε πολλά και "καυτά" θέματα τα οποία αφορούν τόσο τον ίδιο όσο και τον Παναθηναϊκό.


Ο αρχηγός των "Πράσινων" γύρισε τον χρόνο πίσω και αναφέρθηκε στην απόφασή του να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι, μίλησε για την παρουσία στην ομάδα της οικογένειας Γιαννακόπουλου, τη φετινή πορεία του "εξάστερου" σε πρωτάθλημα και ευρωλίγκα  αλλά και για το κεφάλαιο «Εθνική ομάδα».

Οι συνέντευξη του Διαμαντίδη:


Δεν αισθάνομαι σταρ 

«Δεν αισθάνομαι καθόλου σταρ. Κάνω αυτό που αγαπάω, αυτό που μου αρέσει, μου έχει δώσει μεγάλες χάρες. Δεν αισθάνομαι όμως σε καμία περίπτωση ροκ σταρ ή κάτι τέτοιο».

Θέλουμε να παίζουμε στο 100%

«Σίγουρα δεν έχουμε ξεκινήσει καλά τη χρονιά. Η απόδοσή μας δεν είναι στο σημείο που θα θέλαμε να είναι. Η ομάδα προσπαθεί μέσα από τις προπονήσεις να βελτιωθεί, υπήρξαν κάποια πράγματα, όπως οι τραυματισμοί, που μας πήγαν πίσω. Ακόμα έχουμε παιδιά που είναι έξω. Μακάρι να μπορούσαμε να παίζουμε καλά πάντα. Θέλουμε να παίζουμε στο 100%, δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, προσπαθούμε να βγάζουμε πράγματα στο παιχνίδι. Δεν είναι τόσο εύκολο, η προσπάθεια είναι μεγάλη από προπονητές και παίκτες, θα κάνουμε ότι κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, θα δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε».

Το καλύτερο για την ομάδα

«Εγώ δεν προσπαθώ να κάνω κάτι λιγότερο από αυτό που έκανα. Πείτε μου έναν παίκτη που μπαίνει στο παρκέ και δεν προσπαθεί να κάνει όσα μπορεί. Το άθλημα είναι ομαδικό, παίζουν και οι άλλοι, οπότε είναι δύσκολο. Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου, κάποια στιγμή μπορεί να μην βγαίνει. Πάντα όμως θέλω να βοηθάω την ομάδα μου. Τώρα όσοι λένε ότι δεν μου βγαίνει ή ότι κάνω λάθη, σέβομαι την άποψή τους, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου».

Δόξα τω Θεώ που επέλεξα τον Παναθηναϊκό

«Έχουν περάσει και δέκα χρόνια πια. Υπήρξε μια συζήτηση. Όμως, μόλις παρουσιάστηκε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, προτίμησα να έρθω εδώ γιατί φάνταζε πιο ιδανικός για εμένα εκείνη την περίοδο και δόξα τω Θεώ είμαι χαρούμενος που έκανα αυτή την επιλογή».

Θέλουμε δουλειά και το ξέρουμε

«Δεν θα απαντήσω αν θα πάμε στο Μιλάνο, είπα και πριν πως η Ευρωλίγκα είναι μεγάλη, έχει πάρα πολύ καλές ομάδες. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και πρέπει να μετράμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν κοιτάμε μακριά, γιατί δεν παίζουμε το μπάσκετ που θα θέλαμε και θέλουμε να βελτιωθούμε. Τώρα έχουμε περάσει στην επόμενη φάση, πάντα θέλουμε να πάμε ψηλότερα αλλά δεν είναι εύκολο. Σαφώς ο στόχος μας είναι να πάμε καλά. Θέλουμε όμως δουλειά, το ξέρουμε, το καταλαβαίνουμε και κοιτάμε να προσπαθούμε όσο πιο πολύ μπορούμε για αυτό. Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο, στις προπονήσεις και τους αγώνες. Για αυτό δουλεύουμε, για να πετύχουμε το καλύτερο».

Χαρά για τον αθλητισμό οι Γιαννακόπουλοι

«Σε αυτά τα δέκα χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό, οι σχέσεις μου με τον κ. Παύλο, τον κ. Θανάση και τον κ. Δημήτρη είναι καταπληκτικές. Εξαιρετικές! Είναι πάντα δίπλα σε εμένα και σε όλους τους αθλητές. Είναι χαρά για τον αθλητισμό να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι».

«Τιμή μου η Εθνική, αλλά έχει τελειώσει»

«Ήμουν σε αυτή την ομάδα, έζησα όμορφες στιγμές. Είχα την τιμή γιατί είναι τιμή, αλλά κάποια στιγμή τελειώνει είτε μας αρέσει, είτε όχι. Κάποια στιγμή τελειώνει. Στα λόγια, όλα είναι ωραία, να λέμε πως θα είχαμε υπερομάδα κλπ., αλλά στο γήπεδο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο στόχος είναι το μέλλον πάντα. Έχουμε πολλά παιδιά, ευχή όλων μας είναι να παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο η Εθνική».

Για την 8 μηνών κόρη του

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθε στη ζωή μου. Πραγματικά χαίρομαι την κάθε στιγμή που περνάω μαζί της».

(pamesports)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου