Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Τα 30 καλύτερα ορεινά resorts της Ελλάδας

Ανεβαίνουμε. Μερικές φορές πιο ψηλά κι από τα σύννεφα για να βρούμε εικόνες που δεν φωτογραφίζονται και αισθήματα που δύσκολα περιγράφονται. Άλλωστε, ο πιο σύντομος δρόμος για να ζητήσεις συγγνώμη από τον εαυτό σου για όλα όσα μετάνιωσες την τελευταία στιγμή, είναι η tabula rasa της πέτρας, του βουνού και του χιονιού.


Αυραγόνιο Ένα από τα καλύτερα μικρά ορεινά καταλύματα της Ευρώπης που στεγάζεται σε αναπαλαιωμένα παραδοσιακά κτίσματα του 1760. Από το Δεκέμβριο του 2011 λειτουργεί το  μίνι συνεδριακό-βιβλιοθήκη-private-club (Μεγάλο Πάπιγκο, τηλ.: 26530 41129, www.avragonio.gr).
 
  
 
Miramonte Chalet Hotel Spa Στην πλατεία, διακοσμημένο με χειροποίητα έπιπλα, έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, spa και ατμοσφαιρικό restaurant-bar (Άγιος Αθανάσιος, τηλ.: 23810 39904, www.miramonte.gr).
 
 
 
 
Grand Vytina Χτισμένο σε επίπεδα, λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω από την πλατεία του οικισμού και με σπάνια θέα προς τον ορεινό όγκο του Μαινάλου, αποτελείται από 16 δωμάτια και 4 σουίτες, στα οποία κυριαρχούν τα διακριτικά γήινα χρώματα, η πέτρα και το ξύλο (Βυτίνα, τηλ.: 27950 22977, www.grand-vytina.gr).
 
 
 
 
Kipi Suites Boutique ξενώνας με 8 σουίτες σε μια προικισμένη τοποθεσία με πανοραμική θέα στον κάμπο των Κήπων στη περιοχή του Ζαγορίου (Κήποι, τηλ.: 2653 071995, kipisuiteszagori.gr).
 
 
  
 
 
 
Μικρό Πάπιγκο 1700 Το αναπαλαιωμένο κτίσμα  του 1700 είναι διακοσμημένο με δημιουργίες επώνυμων designers όπως οι Philippe Starck, Castiglioni, Zaha Hadid, Μοοοi και B&Β Italia. Ολοκαίνουρια προσθήκη το spa με εσωτερική πισίνα, σάουνα και τζακούζι (Μικρό Πάπιγκο, τηλ.: 26530 41179, www.mikropapigo.gr).
 
 
  
 
 
Arcadia Resort Από τις τελευταίες αφίξεις, στεγάζεται σε πέτρινο κτίριο με ιδιαίτερα φροντισμένα δωμάτια και σουίτες με ιδιωτική βεράντα, άπλετη θέα, κομψά έπιπλα και πολύτιμα υφάσματα. Τα δωμάτια αλλά και οι κοινόχρηστοι χώροι κοσμούνται από αυθεντικά έργα τέχνης (τηλ.: 27950 22330, www.arcadiaresort.gr). 
 
 
  
 
Άρωμα Δρυός Μετσοβίτικη αρχιτεκτονική που συνυπάρχει αρμονικά με σύγχρονο design. Δεκαέξι δωμάτια με ονόματα δέντρων, έπιπλα φερμένα από τη Γαλλία και την Αμερική, ξυλόγλυπτες οροφές και πόρτες που αναπαριστούν αυθεντικά παλιά μοτίβα από μετσοβίτικα υφαντά. Διαθέτουν τζάκι, υδρομασάζ, στρώματα Cocomat και μπαλκόνι με άπλετη θέα στα βουνά της Πίνδου και στα σπίτια του χωριού (Μέτσοβο, τηλ.: 26560 29008, www.aromadryos.gr).
 
 
 
 
 
Μονοπάτια Mountain Resort & Restaurant Ο πρώην εγκαταλελειμμένος οικισμός μετατράπηκε σε πολυτελές συγκρότημα με δωμάτια και σουίτες αλλά και οκτώ ανεξάρτητα σπιτάκια με τζάκι και ιδιαίτερη διακοσμητική άποψη. Εξαιρετική η κουζίνα στο εστιατόριο όπου το ταβάνι θυμίζει έναστρο ουρανό (Άνω Πεδινά, τηλ.: 26530 71116, www.monopatiaresort.gr).
 
 
  
 
 
Valeni Boutique Hotel Στην είσοδο του χωριού, με θέα που φτάνει από το Βόλο και τη θάλασσα ως τη Μακρινίτσα. Ιδανικό ξεκίνημα της μέρας με σπιτικό πρωινό στο V Bar & Restaurant όπου επιστρέφετε για ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών με το Βόλο να απλώνεται μπροστά σας. Kαταφύγιο ηρεμίας το Valeni Spa με χαμάμ, σάουνα, υδρομασάζ, πισίνα και hot spots τα θερμαινόμενα καθίσματα για χαλάρωση (Πορταριά, τηλ.: 24280 90206, www.valeni.gr).
 
 
 
  
 
 
Kaimak Inn Spa & Resort Ολοκαίνουριο, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, με ρομαντικά δωμάτια με τζακούζι (Άγιος Αθανάσιος, τηλ.: 23817 74340, www.kaimakinn.gr).
 
Αρτσίστας Οικίες 
 
Τα επτά πέτρινα σπίτια είναι χτισμένα και διακοσμημένα σε παραδοσιακό στιλ με υπέροχη θέα στις βουνοκορφές της Αστράκας και στο εθνικό πάρκο των Ζαγοροχωρίων. Το παλιό 200 ετών καφενείο του χωριού ανακαινίσθηκε το 1994 και επεκτάθηκε με το εστιατόριο το 2003, διατηρώντας ατόφια όλα τα στοιχεία του ζαγορίσιου παρελθόντος (Αρίστη, τηλ.: 26530 41908, www.artsista.gr).
 
 
  
 
 
Teresa Country Lodge Ατμόσφαιρα ιταλικού αγροτόσπιτου στα τέσσερα δωμάτια δύο επιπέδων με διαφορετική διακόσμηση το καθένα από την Ιταλίδα Τερέζα. Τζάκια, γαλλικά παπλώματα, χειροποίητα φωτιστικά και ιταλική κουζίνα στο εστιατόριο (Αγόριανη, τηλ.: 694 6060381, www.teresacountrylodge.com).
  
 
Aristi Mountain Resort & Spa Λειτουργεί από το χειμώνα του 2012 και είναι μέλος των Small Luxury Hotels. Το Salvia Restaurant σερβίρει προσεγμένα πιάτα τοπικής κουζίνας με επιλεγμένα υλικά ενώ δυνατό χαρτί του είναι το spa με κλειστή θερμαινόμενη πισίνα με απεριόριστη θέα προς τις απέναντι βουνοκορφές, υδρομασάζ, σάουνα, χαμάμ και μασάζ (Αρίστη, τηλ.: 26530 41330, www.aristi.eu).
 
 
  
 
 
Seleni Suites Τον πρώτο λόγο έχει το design, στο οποίο πρωταγωνιστούν τα φυσικά υλικά (πέτρα και ανοιχτόχρωμο ξύλο) και το καθαρό λευκό, που σπάει με την προσθήκη έντονων χρωμάτων. Οι πινελιές πολυτέλειας διακριτικές: λινές κουρτίνες, ξύλινα δάπεδα, οθόνες LCD, πρωτότυπα τζάκια, design πολυθρόνες (Βυτίνα, τηλ.: 27950 31750, www.selenisuites.com).
 
 
  
 
 
 
Xenia Palace Portaria Πολυτελές και υπέρκομψο καταφύγιο “κρεμασμένο” πάνω από το Βόλο. Ονειρευτείτε αγκαλιά μπροστά στο τζάκι της σουίτας ενώ από τη βεράντα σας ατενίζετε την υπέροχη θέα στα ήρεμα νερά του Παγασητικού. Kλείστε μόνο για εσάς το υδρομασάζ και τη σάουνα του Spa (Πορταριά, τηλ. 24280 99980-3, www.xeniaportarias.gr).
 
 
  
 
Art Μαίναλον Λειτουργεί μόλις από τις αρχές του 2013 στην κεντρική πλατεία της Βυτίνας. Έργα ζωγράφων και γλυπτών δένουν με τη γυμνή πέτρα και το ξύλο στις καλαίσθητες λιτές αίθουσες, ενώ η είσοδος είναι περίτεχνα φτιαγμένη με τα μπαλκονάκια διακοσμημένα με ξύλινους θόλους, όπως η αρχιτεκτονική προστάζει στα ορεινά χωριά της Αρκαδίας (Βυτίνα, τηλ.: 27950 22217, www.artmainalon.gr).
 
 
  
 
 
Vytina House Forest Resort Απλώνεται σε κτήμα 20 στρεμμάτων με 7 κτιριακά συγκροτήματα και διάσπαρτες αυτόνομες κατοικίες ανάμεσα σε ανθισμένους κήπους και πλακόστρωτα δρομάκια. Οι πλούσιες παροχές περιλαμβάνουν cafe-bar, εστιατόριο, πισίνα, δύο σαλόνια με τζάκι και συνεδριακό χώρο (Βυτίνα, τηλ.: 27950 29014, www.vitinahouse.gr).
 
 
  
 
Kalavrita Canyon Hotel & Spa Νέο και πολυτελές ξενοδοχείο με design έπιπλα, μοντέρνα διακόσμηση, cosy κοινόχρηστους χώρους και μπαρόκ πινελιές. Χουχουλιάστε μπροστά στο τζάκι του δωματίου και αναζωογονηθείτε στο χαμάμ και τη σάουνα του spa (Εθνικής Αντιστάσεως & Σκαλτσά, Καλάβρυτα, τηλ.: 26920 22004, www.kalavritacanyon.gr).
 
 
  
 
 
Νίκος & Ιουλία Τσουμάνη Δέκα αυτόνομα σπιτάκια με χτιστά κρεβάτια, τζάκι, πολύχρωμα μαξιλάρια και ανοιχτόχρωμο ξύλο στα ταβάνια, τα πατώματα και τα έπιπλα. Εξαιρετικό και το εστιατόριο της οικογένειας για αρνάκι στη γάστρα με πατάτες, κολοκυθόπιτες και χοιρινό πρασοσέλινο (Μεγάλο Πάπιγκο, τηλ.: 26530 41893, www.tsoumanisnikos.gr).
 
 
  
 
 
Alseides Boutique Hotel Στην άκρη του οικισμού με 10 δωμάτια, τα περισσότερα με χτιστό παραδοσιακό τζάκι, bar και spa με υδρομασάζ, σάουνα, χαμάμ και γυμναστήριο (Ελατοχώρι Πιερίας, τηλ.: 23510 82812, www.alseides.gr).
 
  
Πλειάδων Γη Mountain resort & Spa Ονειρεμένο καταφύγιο με 20 ανεξάρτητες σουίτες. Το ξύλο, η πέτρα, η μυρωδιά του ξύλου απ' το τζάκι και η μαγευτική θέα προς την οροσειρά της Ζήρειας συνθέτουν το σκηνικό τους. Κορυφαία η Private Suite με σοφίτα, καθιστικό, τζάκι, τραπεζαρία, δύο μπάνια με χαμάμ και υδρομασάζ και μεγάλη βεράντα με θέα το βουνό της Ζήρειας. Χαλάρωση στην πισίνα, τη σάουνα και το χαμάμ σε ένα από τα καλύτερα ορεινά spa της Ελλάδας (Κάτω Τρίκαλα, τηλ.: 27430 91137, www.pliadongi.gr).
 
Santa Marina Arachova Εντυπωσιακό στην πιο προνομιακή τοποθεσία της Αράχοβας, με πανοραμική θέα στον Παρνασσό. Ιδανικές οι καινούργιες σουίτες με τζάκι, ιδιωτικό μπαλκόνι και king size κρεβάτι. Κάντε πρόποση με εκλεκτό κρασί στο Βράχος Bar, με φόντο τα χιονισμένα βουνά της Βοιωτίας (Αράχωβα, τηλ.: 22670 31230, www.santa-marina.gr).
 
 
  

Azanias Chalet Ατμοσφαιρικές μεζονέτες με τζάκι και japanese style κρεβάτια στον πάνω όροφο. Από τα παράθυρα καδράρεται ο Χελμός και η πόλη των Καλαβρύτων ενώ το πρωινό καταφτάνει και στο κρεβάτι σας (2o χλμ. Καλαβρύτων-Χιονοδρομικού, τηλ.: 26920 29100, www.azanias.gr).
Skamnos Boutique Hotel Διαθέτει ένα από τα πιο οργανωμένα spa της περιοχής, με εξωτερικό jacuzzi και εντυπωσιακή- κλεισμένη με τζαμαρία- θερμαινόμενη πισίνα με μοναδική θέα στη γύρω φύση. Οι επιλογές διαμονής, πολλές και άκρως ικανοποιητικές. Μη χάσετε το πρωινό με σπιτικές κρέπες, μαρμελάδες, φρέσκα αυγά από το κτήμα τους και φρεσκοζυμωμένο μαύρο ψωμί (Αράχωβα, τηλ.: 22670 31927, www.skamnos.com).
  
Kazarma Lake resort & spa Πολυτελές και υπέρκομψο με τζάκι και τζακούζι στα δωμάτια. Εξαιρετική κουζίνα με βιολογικές πρώτες ύλες στο εστιατόριο και χαλαρωτικές βουτιές στην πισίνα του spa (Καλύβια Φυλακτής, Λίμνη Πλαστήρα, τηλ.: 24410 92290, www.kazarma.gr).
Hellas Country Hotel Περιτριγυρισμένο από πυκνά δάση ελάτης και καστανιάς, με φόντο την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη, συνδυάζει άψογα την τοπική αρχιτεκτονική με την πολυτέλεια. Κορυφαίες οι 5 σουίτες με τζάκι και θέα στο Βελούχι (Μικρό Χωριό Ευρυτανίας, τηλ.: 22370 41570-6, www.hellascountry.gr).
  
Υάδες Mountain Resort Επτά φινλανδικά chalets που έχουν κατασκευαστεί εξολοκλήρου από φινλανδικό ξύλο και πέτρα απλώνονται στις απόκρημνες πλαγιές του όρους Ζήρεια ανάμεσα στα 3000 αρωματικά φυτά προσφέροντας μοναδική θέα στον Κορινθιακό κόλπο (Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, τηλ.: 6948949763, 6947810442, hyades-resort.com).
  
Elatos Resort & Health Club Κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από φυσικά υλικά, φιλανδικό ξύλο, πέτρα και γυαλί, διαθέτει 39 σπιτάκια με τζάκι αλλά και Health Club με κλειστή θερμαινόμενη πισίνα (Ίταμος Επταλόφου, τηλ.: 22340 61162-3, www.elatos.com).
  
Κατώγι Αβέρωφ Bρίσκεται δίπλα στο ομώνυμο οινοποιείο με 15 δωμάτια που φέρουν ονόματα των κρασιών και των αμπελώνων της εταιρείας. Ατμοσφαιρικά και εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, έχουν θέα το οινοποιείο ή τοπία της μετσοβίτικης φύσης (Μέτσοβο, τηλ.: 26560 42505, www.katogihotel.gr).
  

Αρχοντικό Χατζηγάκη Χτισμένο το 1890 από Ελβετούς αρχιτέκτονες, με πολύ μεγάλα δωμάτια, country style σουίτες, εστιατόριο, café-bar και γυμναστήριο (Περτούλι, τηλ.: 24340 91146, www.chatzigaki.gr).
  

(arttravel)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου