Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

- Η Βουλή ομόφωνα αποφάσισε η πρόταση δυσπιστίας να ολοκληρωθεί την Κυριακή με ονομαστική ψηφοφορία
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε άμεσα τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά
- Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν η έφοδος των ΜΑΤ στην ΕΡΤ
- Αμέσως μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστό πως ακυρώνεται η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας


Η έφοδος των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ήταν μία κίνηση της κυβέρνησης που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού επέστρεψε ο Αλέξης Τσίπρας από το Τέξας ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για την κατάθεση πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από συζητήσεις με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος αποφάσισε αυτή την κίνηση, η οποία αιφνιδίασε την κυβέρνηση αν και το τελευταίο καιρό το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα "φλέρταρε με αυτή την κίνηση".

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει χρήση του άρθρου 142 του Κανονισμού της Βουλής και να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Σαμαρά.  "Η καταστροφική πορεία πρέπει να σταματήσει τώρα. Εχουμε χρέος να το κάνουμε. Αυτή την θεσμική εκτροπή δεν δικαιούμαστε να την αποδεχτούμε", υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως πέρασαν 15 μήνες από την τελευταία ετυμηγορία του λαού και είναι φανερό πως ο κ. Τσίπρας απέτυχε να αξιοποιήσει τη λαϊκή εντολή και να επαναδιαπραγματευτεί, ενώ όπως σημειώνεται η κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει δρόμο πλήρους υποταγής στις επιθυμίες της τρόιικας.
Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να λεηλατήσει την ίδια την ιδιοκτησία
Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως σε όλες αυτές τις επιλογές δεν έχει κανένα κοινωνικό έρισμα και λαϊκή νομιμοποίηση, αλλά όπως σημειώνει μόνοι σύμμαχοι είναι οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες.

Αναφορικά με την ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως "μπήκατε νύχτα στο ραδιομέγαρο, προκειμένου αύριο να μπαίνετε πάλι νύχτα στα σπίτια του κόσμου που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, γιατί αυτό επιθυμεί η Τρόικα".

Εκείνη την ώρα στη Βουλή βρισκόταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκης ο οποίος δήλωσε πως η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή και αραγής και τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούμε όλοι, ενώ κατέληξε λέγοντας πως η "κυβέρνηση θα είναι παρούσα και μέσα από την ψήφο θα αναβαπιστεί η κυβερνητική πλειοψηφία.

Τελικά, αφού ενημερώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός, λήφθηκε η απόφαση ομόφωνα στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας να ξεκινήσει την Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ με την ονομαστική ψηφοφορία στις 12:00 το βράδυ.

(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου