Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα

Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΧΙΠΙΣΣΑ

ALPHA 21.00
Κωμωδία, 1970 (Έγχρ.), 89'

Ελληνική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, με τους Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέα Μπάρκουλη, Γιώργο Μιχαλόπουλο.

Μια καθαρίστρια μεταμφιέζεται σε μεγαλοκυρία για να ξεγελάσει την οικογένεια του μνηστήρα της κόρης της, η οποία επίσης αγνοεί την οικονομική και κοινωνική της κατάσταση.

Κι άλλες υπερβολές από τη Βλαχοπούλου, σε μια ταινία που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον ντόρο για τους χίπιδες... χωρίς να έχει καμία σχέση το σενάριο μ’ αυτούς.



Ο ΦΥΓΑΣ

(Βαθμολογία Armageddon: 2.5/5)

STAR 22.00
Περιπέτεια, 1993 (Έγχρ.), 120'

THE FUGITIVE. Αμερικανική ταινία του Άντριου Ντέιβις, με τους Χάρισον Φορντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Σίλα Γουόρντ.

Ένας γιατρός που καταδικάζεται για το φόνο της γυναίκας του δραπετεύει και αναζητά τον πραγματικό δολοφόνο.

Κινηματογραφικό ριμέικ της διάσημης τηλεοπτικής σειράς, που επικεντρωνόταν στη χαρακτηρολογική σύγκρουση του γιατρού με τον πεισματάρη αστυνομικό. Καθαρό δείγμα ταινίας δράσης, διαθέτει έξοχο σασπένς και αστυνομικό μυστήριο, νευρώδη και στιβαρή σκηνοθεσία και, φυσικά, μία από τις εντυπωσιακότερες σκηνές εκτροχιασμού τρένου.


ΒΟΪΤΣΕΚ

ΔΤ 23.30
Δραματική, 1994 (Α/Μ), 93'

WOYZECK. Ουγγρική ταινία του Γιάνος Σας, με τους Λάγιος Κόβατς, Νταϊάνα Βακάρου, Πέτερ Χάουμαν.

Ελεύθερη διασκευή του θεατρικού έργου του Μπίχνερ, η δράση του οποίου μεταφέρεται από ένα στρατώνα της Γερμανίας του 19ου αιώνα σ’ έναν έρημο σιδηροδρομικό σταθμό στη σύγχρονη Ουγγαρία. Ο Βόιτσεκ, ένας από τη φύση του μοναχικός χαρακτήρας και φύλακας των σιδηροδρομικών γραμμών, δέχεται καθημερινά την καταπίεση και τους εξευτελισμούς της εξουσίας. Η γυναίκα του αρνείται πεισματικά να τον ικανοποιήσει ερωτικά και ανταποκρίνεται στην πολιορκία του αφεντικού του. Ώσπου ο φόνος θα φανερωθεί μπροστά στον Βόιτσεκ ως η ύστατη εξέγερση και ταυτόχρονα ως κάθαρση.

Γνήσια υπαρξιακή αγωνία, σε εξαιρετικά αργούς αφηγηματικούς ρυθμούς. Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής βραβεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη.


ΚΟΡΜΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

STAR 02.45
Δραματική, 1999 (Έγχρ.), 106'

BODY SHOTS. Αμερικανική ταινία του Μάικλ Κρίστοφερ, με τους Σον Πάτρικ Φλάνερι, Ρον Λίβινγκστον, Αμάντα Πιτ.

Ο Ρικ και η Τζέιν συνομιλούν αργά τη νύχτα στο κρεβάτι όταν έρχεται η Σάρα, φίλη της Τζέιν, και ισχυρίζεται ότι τη βίασε ο Μάικ, φίλος του Ρικ. Όμως ο Μάικ υποστηρίζει ότι ήταν μια κανονική ερωτική βραδιά. Ποιος λέει την αλήθεια;

Υιοθετώντας τη δομή του «Ρασομόν» (η ίδια ιστορία μάς δίνεται μέσα από διαφορετικές οπτικές κι εκδοχές), ο σκηνοθέτης Μάικλ Κρίστοφερ (σεναριογράφος του «Λιγότερο Από το Μηδέν») και ο σεναριογράφος Ντέιβιντ ΜακΚένα («Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας») προσπαθούν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα των νεανικών ταινιών παραδίδοντας μια κοινωνιολογική πραγματεία, ενδιαφέρουσα όσο και συγκεχυμένη.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου