Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα

17 ΞΑΝΑ

STAR 21.00
Κωμωδία, 2009 (Έγχρ.), 102'

17 AGAIN. Αμερικανική ταινία του Μπερ Στιρς, με τους Ζακ Έφρον, Τόμας Λένον, Μάθιου Πέρι.

Ο Μάθιου Πέρι είναι ο Μάικ, ο οποίος 20 χρόνια νωρίτερα (ως Ζακ Έφρον) είχε αφήσει πίσω του ένα λαμπρό αθλητικό μέλλον για χάρη της αγαπημένης του. Τώρα βλέπει το γάμο του να διαλύεται κι εύχεται για μια δεύτερη ευκαιρία.


Σε χολιγουντιανή κομεντί είμαστε, οπότε γιατί να μην την έχει; Ξανά 17άρης, λοιπόν, και ξανά Ζακ Έφρον φυσικά, με όλες τις deja vu παρεξηγήσεις να παρελαύνουν περήφανες μία προς μία. Το «Big» γίνεται φύλλο και φτερό, ο κορίτσια-ο-Ζακ προσπαθεί να πείσει ως ηθοποιός, ενώ η οικογενειακή ενότητα και ο αιώνιος έρωτας υμνούνται σε ήχο ευθύ, πλάγιο κι… εντελώς φάλτσο. Επιπλέον, λίγες οι αστείες στιγμές ή οι έξυπνες ατάκες κι ελάχιστο το ενδιαφέρον για τις επιλογές του Μάικ ακόμη και για 12χρονα κοριτσόπουλα – το μόνο target group που θα μπορούσε να εκπλήξει ένα φιλμ-γλειφιτζούρι όπως αυτό.


KILL BILL

ALPHA 23.15
Περιπέτεια, 2003 (Έγχρ.), 108'

Αμερικανική ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο με τους Ούμα Θέρμαν, Λούσι Λιου, Ντέιβιντ Καραντάιν.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια σε κωματώδη κατάσταση, η Νύφη, μια προδομένη επαγγελματίας δολοφόνος, συνέρχεται και ζητά εκδίκηση.

Ένα hardcore της βίας με τη σήμα-κατατεθέν πληθώρα αναφορών σε άλλα κινηματογραφικά είδη που αγαπάει ο Ταραντίνο.


AMERICAN PIE: Ο ΓΑΜΟΣ

STAR 23.30
Κωμωδία, 2003 (Έγχρ.), 96'

AMERICAN WEDDING. Αμερικανική ταινία του Τζέσι Ντίλαν, με τους Τζέισον Μπιγκς, Γιουτζίν Λέβι, Άλισον Χάνιγκαν.

Ενόψει του γάμου του Τζιμ (από την αντροπαρέα του «American Pie») με τη Μισέλ, μια σειρά από παρεξηγήσεις και γκάφες, κυρίως από τον σεξομανή Στίφλερ, απειλούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα.

Κι ενώ το κεντρικό θέμα της ιστορίας είναι η επερχόμενη γαμήλια τελετή, η αφήγηση επικεντρώνεται στον σκανταλιάρη κι ενοχλητικό Στίφλερ (Σον Γουίλιαμ Σκοτ), μια μορφή που θυμίζει Τζιμ Κάρεϊ στα σαχλά του και συμπαρασύρει την κωμωδία στην αισχρολογία.


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 

MEGA 01.00
Μουσική, 2000 (Έγχρ.), 117'

CENTER STAGE. Αμερικανική ταινία του Νίκολας Χάιτνερ, με τους Ζόι Σαλντάνα, Πίτερ Γκάλαχερ, Σούζαν Μέι Πρατ.

Έξι σπουδαστές μπαλέτου που τα δίνουν όλα στο χορό προσπαθούν να μπουν σε μια επιλεκτική χορευτική ομάδα.

Θυμίζει υπερβολικά τον «Πυρετό της Δόξας», μόνο που είναι αποκλειστικά επικεντρωμένο στο κλασικό μπαλέτο (με λίγη δόση μοντερνισμού). Σκηνοθέτης προερχόμενος από το θέατρο, ο Νίκολας Χάιτνερ σκηνοθετεί τα θεατρικά παρασκήνια με κινηματογραφικά αδιάφορο αποτέλεσμα.


ΧΑΜΕΝΕΣ ΑΓΑΠΕΣ

STAR 01.30
Δραματική, 1999 (Έγχρ.), 131'

MESSAGE IN A BOTTLE. Αμερικανική ταινία του Λούις Μαντόκι, με τους Κέβιν Κόστνερ, Ρόμπιν Ράιτ Πεν, Πολ Νιούμαν.

Μια γυναίκα αναζητά τον συγγραφέα του ερωτικού γράμματος που βρήκε σε ένα μπουκάλι στην ακτή.

Το περιμένεις ότι θα δεις μελόδραμα, αφού βασίζεται σε βιβλίο του Νίκολας Σπαρκς («Το Ημερολόγιο», «Νύχτες στη Ροδάνθη»), αλλά όχι ότι θα τραβήξει δύο ώρες και κάτι. Ευτυχώς ο Πολ Νιούμαν, σε συμπρωταγωνιστικό ρόλο, ελαφραίνει την αφόρητη κλάψα.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου