Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

«Ναι» στην αποπομπή Μπερλουσκόνι από την επιτροπή της Γερουσίας

Την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την ιταλική Γερουσία πρότεινε το απόγευμα της Παρασκευής διακομματική επιτροπή του σώματος.


Η εν λόγω πρόταση θα πρέπει να επικυρωθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας, με τη σχετική ψηφοφορία να αναμένεται εντός τριών εβδομάδων, στα μέσα με τέλη Οκτωβρίου.

Η πρόταση για αποπομπή του Καβαλιέρε από τη Γερουσία πηγάζει από την τελεσίδικη καταδίκη του για υποθέσεις φοροδιαφυγής τον Αύγουστο.

Ο ίδιος ο κ. Μπερλουσκόνι αρνήθηκε να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής, καταγγέλλοντας απόπειρα απομάκρυνσής του από το κοινοβούλιο από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η πλειοψηφία της 23μελούς επιτροπής αποτελούταν από γερουσιαστές της κεντροαριστεράς και του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για μία πολιτική απόφαση για να ξεφορτωθούν των ηγέτη της ιταλικής κεντροδεξιάς με νομικά μέσα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του Καβαλιέρε Λαός της Ελευθερίας στην κάτω Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η πρόταση για αποπομπή του Μπερλουσκόνι έρχεται στον απόηχο της βαρύτατης πολιτικής ήττας που υπέστη στην προσπάθειά του για πρόωρες εκλογές, αφότου μία μεγάλη μερίδα βουλευτών του τάχθηκαν υπέρ της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα.

Ο κ. Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε επανειλημμένα ζητήσει προσφυγή στις κάλπες, υποχρεώθηκε την τελευταία στιγμή να ζητήσει από το κόμμα του να στηρίξει την κυβέρνηση.

Πλέον, ο Λαός της Ελευθερίας είναι διαιρεμένος σε δύο ομάδες, η μία υπό τον κ. Μπερλουσκόνι και η άλλη υπό τον πρώην προστατευόμενό του Αντζελίνο Αλφάνο, μολονότι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως οιαδήποτε διαίρεση του κόμματος.

(skai)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου