Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Στο φως της δημοσιότητας κρυφό σχέδιο δολοφονίας του πρίγκιπα Χάρι

Στο φως της δημοσιότητας κρυφό σχέδιο δολοφονίας του πρίγκιπα ΧάριΒασικός στόχος φανατικών ισλαμιστών φαίνεται πως ήταν ο πρίγκιπας Χάρι όσο καιρό υπηρετούσε στο Αφγανιστάν, με έναν ηγέτη της οργάνωσης να αποκαλύπτει το σχέδιο δολοφονίας του τέταρτου στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο.



Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις έρχονται από τον υπαρχηγό των Ταλιμπάν, Κάρι Νασρούλα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο πρίγκιπας ήταν βασικό στόχος.

«Οπως τον έβλεπαν οι μουτζαχεντίν, επρόκειτο για έναν κανονικό στρατιώτη, που πολεμούσε για χάρη της Αμερικής. Ετσι τον αντιμετωπίζαμε. Μπορεί να είναι πρίγκιπας της Βρετανίας, αλλά για εμάς ήταν απλώς ένας κοινός στρατιώτης. Υπήρχαν πολλά σχέδια να τον απαγάγουμε αλλά, ας ευγνωμονεί την καλή του τύχη, ξέφυγε» δηλώνει στην Daily Mirror ο Νασρούλ.

Στη διάρκεια της πρώτης του θητείας στο Αφγανιστάν οι επικεφαλής του στρατοπέδου απομάκρυναν εγκαίρως τον πρίγκιπα, ενώ, πέρυσι, λίγες μόλις ημέρες μετά την άφιξή του στο στρατόπεδο Μπαστιάν, καμικάζι επιτέθηκαν με στόχο την εξόντωσή του.

Ο Χάρι σώθηκε παρά τρίχα όταν και πάλι εγκαίρως οι διοικητές του στρατοπέδου τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, ενώ οι πολεμιστές του Αφγανιστάν έριχναν ρουκέτες και χειροβομβίδες. Στη μάχη που διήρκεσε τέσσερις ώρες, δύο Αμερικανοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί, ενώ καταστράφηκαν δεκάδες αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Ο αρχηγός των Ταλιμπάν εκτός των αποκαλύψεων έστειλε κι ένα κοινωνικό μήνυμα καθώς από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ σκοτώνονται κυρίως παιδιά στην επαρχία Κουνάρ, ενώ στοχοποιούνται διαρκώς γαμήλιες τελετές όπου σκοτώνονται άμαχοι που διασκεδάζουν στα γλέντια.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου