Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Νέος Χρυσαυγίτης μάρτυρας: Βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής διακινούν όπλα

Ως οργάνωση με καθαρά εθνικοσοσιαλιστικό προσανατολισμό, με χρηματοδότηση από εφοπλιστές και με τους βουλευτές και τα μέλη της να κάνουν διακίνηση όπλων περιέγραψε τη Χρυσή Αυγή ένας νέος μάρτυρας της υπόθεση.


Πρόκειται για πρώην γραμματέα τοπικής οργάνωσης της ΧΑ στα νότια προάστια έως τον περασμένο Απρίλιο, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον των ανακριτών Σπυρίδωνα Γεωργουλέα και Χρήστου Παπακώστα. Ο Γ.Π. Υποστήριξε πως αρχικά ήταν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια έγινε δόκιμο μέλος.

Οταν ρωτήθηκε για τη χρηματοδότηση του κόμματος, απάντησε πως είχαν πέσει στην αντίληψή του τα ονόματα δύο εφοπλιστών, τα οποία προτίμησε να μην αναφέρει καθώς δεν έχει διασταυρώσει την πληροφορία. Ακόμη περιέγραψε το πώς γινόταν διακίνηση όπλων στην οργάνωση.

«Πράγματι θεωρώ ότι υπάρχει θέμα διακίνησης όπλων από ορισμένους βουλευτές ή μέλη της ΧΑ. Τα όπλα αυτά θα χρησιμοποιούνταν εν καιρώ όπως αντιλαμβάνομαι. Κυρίως ήταν πιστόλια, ακουγόταν όμως και για τουφέκια τύπου Μ16. Συνήθως τρόπος κάλυψης της μεταφοράς ήταν φορτηγάκια ή Ι.Χ. με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας που μετέφεραν δήθεν ρουχισμό», ανέφερε ο μάρτυρας.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων που παρακολούθησε και ο ίδιος ως δόκιμο μέλος, διδάσκονται όπως τόνισε ο Γ.Π. τα ιδεολογικά πιστεύω, καλλιεργείται ο αντισημιτισμός και η αντίληψη ότι οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά, ενώ προωθείται η ιδέα της δυναμικής δράσης και αντίδρασης και διανέμονται βιβλία και φυλλάδια εθνικοσοσιαλιστικού περιεχομένου.

Σε ό,τι αφορά τα «τάγματα εφόδου» υποστήριξε ότι δεν γινόταν εκπαίδευση σε στάνες, ούτε εκπαίδευση σε πυροβόλα όπλα. «Υπήρχε ωστόσο διδασκαλία αυτοάμυνας σε κατασκηνώσεις της οργάνωσης με μαχαίρια, ρόπαλα, ασπίδες και άλλα συναφή αντικείμενα». Αποκάλυψε επίσης ότι σε άλλες περιοχές και όχι στη δική του τα στελέχη της λεγόμενης «φρουράς» ή «ασφάλειας» είχαν και επιχειρησιακή αποστολή, όπως λ.χ. επιθέσεις σε αλλοδαπούς.

Ζήτησε τέλος να διερευνηθούν οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στα γραφεία του συνδέσμου Ελευσίνας και Πειραιώς το 2012 και το 2013 μιας και οι δύο εκρήξεις έγιναν σε γραφεία στα οποία υπεύθυνος ήταν ο Γιάννης Λαγός.

«Θεωρώ ότι ο τύπος εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκε παραπέμπει σε πρακτικές μπράβων της νύχτας και όχι αναρχοαριστερών» υποστήριξε ο Γ.Π. και πρόσθεσε ότι τον Απρίλιο του 2013 είχε στείλει επιστολή στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά και κάποιον άλλο με την οποία έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για Λαγό και Παναγιώταρο, ωστόσο κανείς δεν τον άκουσε.

Για την ιεραρχία και τη δομή της Χρυσή Αυγή περιέγραψε τον Νίκο Μιχαλολιάκο ως τον απόλυτο κυρίαρχο. «Τίποτα δεν γίνεται αν δεν το γνωρίζει ή δεν το εγκρίνει ή χωρίς να έχει υποπέσει στο γενικό πλαίσιο εντός του οποίου όλοι οφείλουν να κινούνται. Κάτω από τον αρχηγό υπάρχει ένας στενός ηγετικός πυρήνας στον οποίο ανήκουν οι Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής. Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει ενταχθεί στην ηγετική ομάδα, λόγω της ευφυίας του και της επικοινωνιακής του ικανότητας».
 
(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου