Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

3 διοικητές αστυνομικών τμημάτων στο στόχαστρο για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή

Ο πρώην διοικητής ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα φαίνεται ότι δεν είναι ο μόνος που μπήκε στο στόχαστρο. Αντίθετα η αποκάλυψη γύρω απ' τα πεπραγμένα του δείχνει το δρόμο που θα ακολουθηθεί και για άλλους εναντίον των οποίων υπάρχουν σχετικές καταγγελίες για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και παράνομες ενέργειες


Σύμφωνα με το bloko.gr υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν στην Αττική τουλάχιστον άλλες 3 σχετικές έρευνες διοικητές αστυνομικών τμημάτων.

Επαναξιολογούνται όλες οι καταγγελίες σε βάρος αστυνομικών, που έχει κάνει στο παρελθόν τόσο η πακιστανική κοινότητα, όσο και η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Παράλληλα όμως συνεχίζονται και οι έρευνες κατά απλών αστυνομικών. Σήμερα, έγιναν παραπάνω από 20 τέτοιες έρευνες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην Κρήτη ερευνήθηκαν δύο χαμηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας.

Είναι όμως πλέον φανερό, ότι συνεργαζόμενοι αστυνομικοί και οργανωμένα μέλη της χρυσής αυγής, μπροστά στην αναμονή ή στη βεβαιότητα ενός επικείμενου ελέγχου, έχουν αδειάσει σπίτια και γραφεία από οτιδήποτε αντιβαίνει σε οποιαδήποτε διάταξη του νόμου.

Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα πάντως, το μήνυμα των αδιάφθορων και της ηγεσίας είναι ξεκάθαρο προς όλους. Οι έλεγχοι αυτοί δεν είναι ένα παροδικό φαινόμενο υπό την πίεση της επικαιρότητας. Αλλά μια στρατηγική που αποσκοπεί στον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας και στην πάταξη οποιουδήποτε νέου φαινομένου υποκατάστασης των διωκτικών αρχών

(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου