Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα

Η ΝΥΦΗ ΤΟ ΣΚΑΣΕ

STAR 22.00
Κομεντί, 1999 (Έγχρ.), 116'

RUNAWAY BRIDE. Αμερικανική ταινία του Γκάρι Μάρσαλ, με τους Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Έκτορ Ελιζόντο.

Ένας δημοσιογράφος απολύεται από τη δουλειά του γιατί έγραψε ένα άρθρο για μια επαρχιωτοπούλα η οποία παράτησε σύξυλους τρεις γαμπρούς στην εκκλησία. Πηγαίνοντας να τη γνωρίσει, δεν φαντάζεται ότι ο υποψήφιος τέταρτος γαμπρός θα είναι ο ίδιος.

Ρόμπερτς και Γκιρ ξανά μαζί σε κομεντί του Γκάρι Μάρσαλ, αλλά χωρίς τη χημεία τους όπως στο «Pretty Woman».



ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ

STAR 00.30
Φαντασίας, 2008 (Έγχρ.), 98'

FRANKLYN. Αγγλο-γαλλική ταινία του Τζέραλντ ΜακΜόροου, με τους Ράιαν Φιλίπε, Εύα Γκριν, Σαμ Ράιλι.

Έπειτα από πολλά βιντεοκλίπ, διαφημιστικά σποτ και μια βραβευμένη μικρού μήκους, ο Βρετανός Τζέραλντ ΜακΜόροου έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη μεγάλη του ταινία, φιλοδοξώντας να βγάλει στη σύνταξη τον Ντέιβιντ Λιντς και τον Ρίντλεϊ Σκοτ.

Τρεις ιστορίες του σημερινού Λονδίνου αναπτύσσονται παράλληλα, έρχεται και η περιπέτεια του μασκοφόρου εκδικητή Πριστ της φουτουριστικής Μίνγουαϊλ Σίτι και το γλυκό δένει σαν ένα πάτσγουορκ από λιντσεϊκό εφιάλτη, κισλοφσκική προβληματική, νουάρ ατμόσφαιρα και «Μπραζίλ» σκηνογραφία. Μια παρηγορητική μεταφυσική ολοκληρώνει το εκνευριστικό colpo (και φιάσκο) grosso, μια κινηματογραφική φούσκα όλο προσποίηση και πόζα.


ΜΑΚΑΒΡΙΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 

STAR 03.00
Τρόμου, 1993 (Έγχρ), 87'

BODY SNATCHERS. Αμερικανική ταινία του Έιμπελ Φεράρα, με τους Γκάμπριελ Άνγουορ, Φόρεστ Γουίτακερ, Μεγκ Τίλι.

Μια νεαρή που μετακομίζει σε στρατιωτική βάση ανακαλύπτει με τρόμο ότι τα γειτονικά της πρόσωπα κυριεύονται από εξωγήινες οντότητες.

Τρίτο ριμέικ ενός cult μυθιστορήματος. Έξοχη η ιδέα να περιοριστεί η δράση μέσα στα όρια ενός στρατώνα, όμως ο Φεράρα δεν καταφέρνει να φτιάξει εξίσου απειλητική ατμόσφαιρα όπως ο Ντον Σίγκελ (1956) ή ο Φίλιπ Κάουφμαν (1978).


NAPOLEON DYNAMITE

ΑΝΤ1 03.45
Κωμωδία, 2004 (Έγχρ.), 82'

Αμερικανική ταινία του Τζάρεντ Χες, με τους Τζον Χέντερ, Έφρεν Ραμίρεζ, Σάντι Μάρτιν.

Σαν να ζωντάνεψαν οι Simpsons... Ο νεαρός Ναπολέων ζει σε μια πόλη του Άινταχο με την περίεργη οικογένειά του και ένα φίλο που θέλει να γίνει πρόεδρος του σχολείου.

Το ντεμπούτο του Τζάρεντ Χες («Nacho Libre») είναι μια εσωστρεφής, δύστροπη, αλλά εξαιρετικά ευαίσθητη geek κωμωδία που έφτιαξε ολόκληρη σχολή και υπηρετεί ξεκαρδιστικά τον ορισμό του off-beat χιούμορ.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου