Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Formula 1: Άλλη μια pole position για Φέτελ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει βάλει πλώρη για τον τέταρτο διαδοχικό τίτλο στο πρωτάθλημα της Formula 1 και κανείς δεν δείχνει ικανός να μπει στην ρότα του.

Ο Γερμανός πιλότος στην Μαρίνα Μπέι πανηγύρισε την πέμπτη του πολ ποζίσιον τη φετινή σεζόν και δεύτερη στην πίστα της Σιγκαπούρης.


Μάλιστα, ο Γερμανός πανηγύρισε την πολ από τα γκαράζ, αφού με το εντυπωσιακό 1:42.841 δεν χρειάστηκε να μείνει στην πίστα μέχρι το τέλος του τελικού.

Μεγάλος άτυχος ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος εξαιτίας ενός προβλήματος στη μέση δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό των κατατακτήριων και αύριο αν τελικά πάρει μέρος στον αγώνα θα εκκινήσει 11ος.

Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο πολύ καλός Νίκο Ρόσμπεργκ. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Ρομάν Γκροσάν, κάτι που κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την αυριανή εκκίνηση.

Τον ρυθμό των κορυφαίων δεν κατάφερε να πιάσει ο Φερνάντο Αλόνσο με τη Ferrari του, ο οποίος θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την έβδομη θέση, πίσω από τον ομόσταβλό του, Φελίπε Μάσα.

Πρώτη περίοδος (Q1): Στο παρά πέντε ο Μάσα… 

Με τη μεσαία γόμα ξεκίνησαν οι περισσότεροι πιλότοι στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών (Q1) για να την αντικαταστήσουν με την πολύ μαλακή στα τελευταία λεπτά της περιόδου.

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος πιλότος, στον αντίποδα βρέθηκαν οι Ντι Ρέστα (Force India), Μαλδονάδο (Williams), Πικ - Φαν ντερ Γκάρντε (Caterham), Μπιανκί-Τσίλτον (Marussia).

Στο παρά πέντε της διαδικασίας ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος παρά την… κίνηση που αντιμετώπισε κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τη δεύτερη φάση των δοκιμών.

Δεύτερη περίοδος (Q2): Άτυχος ο Ραϊκόνεν 

Την πολύ μαλακή γόμα επέλεξαν οι περισσότεροι πιλότοι για να ξεκινήσουν τη δεύτερη περίοδο. Παρά τους πόνους στη μέση που αντιμετωπίζει από χτες (Παρασκευή, 20/9) ο Κίμι Ραϊκόνεν πήρε μέρος στις δοκιμές και μάλιστα πίεζε όσο περισσότερο μπορούσε.

Ωστόσο, ο Φινλανδός δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό και να διεκδικήσει καλύτερη θέση από την 13η από την οποία θα εκκινήσει αν τελικά πάρει μέρος στον αγώνα.

Οι υπόλοιποι πιλότοι που δεν πήραν το εισιτήριο για τον τελικό ήταν οι εξής: Χούλκενμπεργκ, Βερνιέ, Πέρες, Σούτιλ και Μπότας.

Αναλυτικά η κατάταξη: 

1. Φέτελ, Red Bull, 1:42.841
2. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +0.091
3. Γκροσάν, Lotus, +0.217
4. Γουέμπερ, Red Bull, +0.311
5. Χάμιλτον, Mercedes, +0.413
6. Μάσα, Ferrari, +1.049
7. Αλόνσο, Ferrari, 1.097
8. Μπάτον, McLaren, +1.441
9. Ρικιάρντο, Toro Rosso, +1.598
10. Γκουτιέρες, Sauber

11. Χούλκενμπεργκ, Sauber
12. Βερνιέ, Toro Rosso
13. Ραϊκόνεν, Lotus
14. Πέρες, McLaren
15. Σούτιλ, Force India
16. Μπότας, Williams

17. Ντι Ρέστα, Force India
18. Μαλδονάδο, Williams
19. Πικ, Caterham
20. Φαν Ντερ Γκάρντε, Caterham
21. Μπιανκί, Marussia
22. Τσίλτον, Marussia

(sport-fm)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου