Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Απομακρύνεται από την κορυφή ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ όταν ξύπνησε ισοφάρισε, αλλά δεν κέρδισε τον ΟΦΗ (1-1) και έμεινε 3 πόντους πίσω απο τον Ολυμπιακό! 

Έτσι έπαιξαν
Για τον ΟΦΗ ο Δασκαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μπούρμπος στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Μιλιάζες στο αριστερό και οι Τριποτσέρης και Ζόρο αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα ήταν οι Ζε, Μακρής και Βερόν, ενώ η τριάδα της επίθεσης απαρτιζόταν από τους Κουτσιανικούλη, Περογαμβράκη και Παπάζογλου.
Οι Κρητικοί κατέβηκαν με σύστημα 4-3-3 ενώ ο ΠΑΟΚ είχε σχηματισμό 4-4-2. Ο Χακόμπο ήταν ο βασικός γκολκίπερ, δεξί μπακ ήταν ο Κίτσιου, αριστερό ο Λίνο, τα δύο στόπερ οι Κατσουράνης μαζί με τον Βίτορ, οι Λάζαρ και Τζιόλης τα αμυντικά χαφ, στα δύο άκρα οι Σαλπιγγίδης και Στοχ και στην επίθεση οι Αθανασιάδης και Βούκιτς. Μάλιστα ο Βούκις ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός.
Καλύτερος και με γκολ ο ΟΦΗ
Από το πρώτο κιόλας λεπτό ο ΟΦΗ φρόντισε να επιδείξει την ανωτερότητά του στο παιχνίδι. Πήρε τον έλεγχο του κέντρου, ανέβηκε ψηλά, πίεσε και έκανε φάσεις για γκολ. Απείλησε αισθητά την αντίπαλη εστία και είχε σαφώς πιο καλά πατήματα από τον αντίπαλό του. Έτσι ήταν θέμα χρόνου να ανοίξει το σκορ, σημειώνοντας ένα τέρμα.
Αυτό έγινε στο 15ο λεπτό με τον Περογαμβράκη. Ο Μπούρμπος έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Κουτσιανικούλη που μετά από συνεργασία με τον “Περό” ο τελευταίος σούταρε εξαιρετικά για το 1-0.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μία καλή στιγμή στο 25' με το σουτ του Αθανασιάδη που απέκρουσε ο Δασκαλάκης ενώ στο 41' ο πορτιέρε των Κρητικών είπε “όχι” και σε προσπάθεια του Λάζαρ.
Ο Μάνταλος αρνήθηκε πέναλτι
Στο 43ο λεπτό ο ρέφερι Μάνταλος δεν έδωσε πέναλτι στον ΠΑΟΚ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα βρήκε το χέρι του Μπούρμπου με τους παίκτες του δικεφάλου του Βορρά να ζητούν να δοθεί η εσχάτη των ποινών όμως ο διαιτητής του αγώνα να λέει “παίζετε”. Έτσι το σκορ δεν άλλαξε.
Ανεβασμένος ο ΠΑΟΚ με δοκάρι και ευκαιρίες
Οι Κρητικοί με τον αέρα του 1-0 επιχείρησαν να σκοράρουν στο 49' με ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Μιλιάζες. Δεν τα κατάφεραν και ως εκ τούτου το σκορ δεν άλλαξε. Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ είχε αρχίσει να ανεβάζει στροφές και να ψάχνει το γκολ. Στο 53' είχε δοκάρι με τον... Μακρή!
Ο παίκτης του ΟΦΗ έπειτα από φάουλ του Λίνο προσπαθώντας να διώξει την μπάλα την έστειλε στο δοκάρι της εστίας της ομάδας του. Έτσι χάθηκε μία πολύ καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι στην συνέχεια όμως είχαν και άλλες καλές στιγμές για γκολ. Όπως στο 69' με το σουτ του Βούκιτς και στο 70' με την κεφαλιά του Βίτορ.
Από το πόδι του Λίνο το 1-1
Στο 74' ο ΠΑΟΚ έχοντας αλλάξει σημαντικά την εικόνα του και με εμφανή την βελτίωσή του μπόρεσε να ισοφαρίσει έπειτα από κάκιστη αμυντική λειτουργία από μεριάς του ΟΦΗ. Έπειτα από το φάουλ του Λίνο και “αναμπουμπούλα” στην άμυνα των Κρητικών ο Μακρής προσπαθώντας να διώξει έστειλε την μπάλα πάνω σε Βίτορ και Νέτσιντ με τον πρώτο να κάνει το 1-1 με προβολή.
Οι φιλοξενούμενοι έχοντας πάρει το πάνω χέρι στο ματς είχαν εξαιρετικές στιγμές για να κάνουν το 1-2, όπως την προβολή του Βίτορ στο 83'. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη αποπειράθηκαν να δημιουργήσουν παιχνίδι από τα άκρα για να γίνουν ξανά απειλητικοί. Η είσοδος του Μακουκούλα δημιούργησε φάσεις για τον ΟΦΗ, που όμως έμειναν αναξιοποίητες και το 1-1 έμεινε ως είχε.
Man of the match: Ο Λίνο. Σταθερή αξία για τον ΠΑΟΚ ο έμπειρος μπακ με καλές τοποθετήσεις και πολύ τρέξιμο. Τα στημένα του αποτελούν μόνιμη πηγή κινδύνου και από ένα εξ αυτών μπήκε το το γκολ του δικεφάλου του Βορρά.
Αδύναμος κρίκος: Ο Μακρής. Ο παίκτης του ΟΦΗ απογοήτευσε σε 2 φάσεις. Στην πρώτη με το γύρισμά του στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και στην δεύτερη το διώξιμό του πηγαίνει πάνω στον σκόρερ του ΠΑΟΚ, Βίτορ.
Επίσης το κέντρο του ΠΑΟΚ ιδίως στο Α' μέρος. Ο άξονάς του είναι βαρύς και δυσλειτουργικός με αποτέλεσμα να χάσει αρκετές “μάχες” και να δεχθεί πίεση από τον ΟΦΗ. Μεγάλη απογοήτευση του ματς ο Σαλπιγγίδης.
Στο ύψος του: Ο Δασκαλάκης. Ένα ακόμα καλό ματς από τον γκολκίπερ του ΟΦΗ με σημαντικές αποκρούσεις στο ενεργητικό του. Αν και δέχθηκε ένα γκολ έχει “σώσει” την ομάδα του από αρκετά άλλα. Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνουν οι Περογαμβράκης και Βίτορ επειδή σκόραραν. Επίσης θετικός ήταν και ο Νέτσιντ.
Η γκάφα: Την έχει κάνει ο Μακρής στην φάση του γκολ του δικέφαλου του Βορρά. Αντί να διώξει την μπάλα μακριά την στέλνει πάνω σε Βίτορ και Νέτσιντ. Έτσι μπαίνει το γκολ του ΠΑΟΚ και γίνεται το 1-1.
Το στραγάλι: Εάν δεν υπήρχε η φάση του πέναλτι ο Μάνταλος και οι βοηθοί του θα είχαν επιδείξει μία σχετικά καλή παρουσία. Ελέγχονται όμως κυρίως για το γεγονός πως δεν έδωσαν την παράβαση στον ΠΑΟΚ. Έχουν γίνει πάντως και άλλα λάθη στο ματς που έχουν να κάνουν με κάρτες και φάουλ.
(gazzetta)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου